TransPloiesti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3155
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 24
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Regulamentul forumului | Postarea mesajelor și a fotografiilor | Sancțiuni | Drepturi de autor | Condiții de utilizare | Protecția datelor Empty Regulamentul forumului | Postarea mesajelor și a fotografiilor | Sancțiuni | Drepturi de autor | Condiții de utilizare | Protecția datelor

Martie 5th 2012, 6:56 pm
Forumul TransPloiesti.ro: Regulament

I. Regulament general:

I.1. Forumul TransPloiesti.ro dezvoltă subiecte legate de transportul public din Ploiești, România, cât și cel feroviar operat în jurul municipiului, însă nu se limitează la acestă zonă, restul subiectelor ce nu au legătură cu orașul Ploiești fiind publicate în topice generale.

I.2. Vizualizarea, înscrierea şi postarea pe acest FORUM implică acceptarea şi respectarea tuturor termenilor prezentului regulament şi ai anexelor sale.

I.3. Se interzice reclama către site-uri şi forumuri cu tematică similară cu acest FORUM, cu excepţia cazului când se preiau informaţii din astfel de site-uri.

I.4. Forumul TransPloiesti.ro utilizează cookie-uri. Prin accesarea acestui site vă daţi acordul pentru a primi cookie-uri.

I.5. Prezentul regulament poate suferi modificări, iar continuarea vizualizării forumului după intrarea în vigoare a modificărilor implică acceptarea lor. Modificările nu se aplică retroactiv.

II. Postarea mesajelor:

II.1. Forumul TransPloiesti.ro, este un forum tematic privat, deschis tuturor persoanelor interesate de subiectele prezentate la punctul 1. Accesul pe acest forum este un privilegiu, nu un drept, iar administratorii pot decide să interzică accesul unor anumite persoane pe forum şi pot şterge fără avertisment orice mesaj (ştergerea mesajelor se poate face, în aceleaşi condiţii, şi de către moderatori). Pentru a putea posta mesaje, este necesar să vă înregistraţi. Nu se acceptă conturile multiple.

II.2. Utilizatorii sunt responsabili de conţinutul mesajelor postate, inclusiv din punct de vedere legal. Utilizatorii trebuie să deţină drepturi de autor asupra materialelor postate (text, imagini ş.a.) sau să deţină acordul proprietarilor respectivelor materiale. În cazul în care se preiau materiale de pe alte site-uri, este obligatoriu să se precizeze link-ul exact al paginii din care au fost preluate. În cazul în care utilizatorul descarcă imagini / videoclipuri / documente de pe acest forum și le publică pe un alt site / forum / blog fără să specifice sursa lor și să dețină permisiunea unuia din administratori va fi banat definitiv!

XII.3. Utilizatorii sunt proprietari asupra mesajelor proprii şi ale imaginilor ataşate acestora. Orice utilizare diferită de cele precizate la punctul X este considerată ilicită, iar utilizatorii care au postat pe FORUM respectivele materiale pot lua măsurile legale ce se impun împotriva celor ce au încălcat prevederile punctului X din anexa referitoare la Drepturile de autor.

II.4. Se interzice utilizatorilor să posteze materiale cu conţinut rasist, xenofob, antisemit, pornografic, ilegal sau care este de natură să influenţeze dezvoltarea minorilor și să lanseze atacuri la persoană, să jignească sau să folosească un limbaj violent la adresa celorlalţi utilizatori sau să posteze orice mesaj de propagandă politică sau comercială. Totodată, în cazul în care persoana atacată răspunde într-un mod similar, aceasta riscă să fie şi ea sancţionată.

II.5. Mesajele trebuie să fie în strânsă legătură cu topicul în care se postează. În cazul în care nu există un topic pentru mesajul pe doriţi să îl postaţi şi consideraţi că mesajul Dumneavoastră are legătură cu subiectul forumului, puteţi deschide un topic nou. Mesajele care nu corespund topicului (,,off-topic") în care sunt postate vor fi mutate sau şterse, după caz, de către administratori sau moderatori. Postarea unui număr mare de mesaje off-topic poate atrage sancţiuni utilizatorilor.

II.6. Se interzice citarea completă a mesajului postat anterior sau citarea imaginilor (prin excepţie, în cazul în care un mesaj conţine mai multe imagini, se poate cita imaginea / se pot cita imaginile pe baza cărora se discută). Mai mult, citarea completă va fi utilizată doar în momentul în care mesajul respectiv se află pe o pagină anterioară față de cea care se discută în momentul de față.

II.7. Utilizatorii sunt obligaţi să scrie corect, conform normelor în vigoare. Se interzice:
II.7.1. Utilizarea limbajului de tip messenger (de exemplu ,,k" în loc de ,,ca"). Doar abrevierile acceptate de Gramatica Limbii Române vor putea fi scrise.
II.7.2. Mesajele scrise doar cu litere mari (sunt considerate strigăte, asemenea utilizării repetate a semnului de exclamație), doar cu litere mici (arată indiferenţa şi neglijenţa celor care postează) ori fără semne de punctuaţie (se interzice şi postarea unui număr de mare de semne de exclamare consecutive). Toate frazele se încep cu literă mare. Toate numele proprii se încep cu literă mare, iar substantivele comune se scriu cu literă iniţială mică.

II.8. Utilizatorul trebuie să previzualizeze întreg conținutul mesajului înainte de a fi postat. Editarea mesajelor de către utilizatori se poate face timp de 5 de minute de la postare. În cazuri justificate, utilizatorii pot cere administratorului ştergerea unora sau tuturor mesajelor.

III. Sancțiuni cu privire la încălcarea regulilor încadrate între Articolele I - II.

III.1. Încălcarea regulilor de pe forumul TransPloiesti.ro aduce sancțiuni:
Prima abatere: Atenționare prin mesaj privat;
A doua abatere: Suspendare timp de 3 zile + mesaj privat;
A treia abatere: Suspendare timp de 5 zile + mesaj privat;
A patra abatere: Suspendare timp de 7 zile + mesaj privat;
A cincea abatere: Suspendarea definitivă a contului.

IV. Drepturi de autor:

IV.1. Conținutul acestui site face obiectul dreptului de autor. Utilizarea, reproducerea, adaptarea sau distribuirea de alta natura necesita acordul scris al autorului. Forumul TransPloiesti.ro, înființat la data de 8 Martie 2011, aparține exclusiv administratorului Constantin Cătălin (user: Cătălin.C). Conținutul acestui website a fost creat cu mare atenție. Nu ne putem asuma nici o responsabilitate pentru acuratețea, exhaustivitatea și actualitatea conținutului.

IV.2. Descărcarea și copierea conținutului site-ului sunt permise doar pentru uz privat, nu pentru uz comercial. În măsura în care conținutul site-ului nu aparține administratorului, dreptul de autor al terților va fi respectat. Conținutul parților terțe va fi marcat printr-o manieră particulară. Informațiile, fotografiile, documentele, respectiv alte materiale semnate cu "Catalin.D" / "Catalin.C" / "TransPloiesti" / „www.transploiesti.forumgratuit.ro” / „www.transploiesti.forum.st” / „www.transploiesti.forumgratuit.ro” / „www.transploiesti.ro” și derivate nu pot fi publicate decât dacă deținătorul în cauză permite acest lucru.
IV.2.a. Materialele de pe acest forum pot fi preluate de alte site-uri numai în scop necomercial (nu se obţin bani sau alte foloase), cu specificarea sursei (specificarea exactă a paginii forumului din care s-a preluat mesajul). Orice altă utilizare a materialelor necesită acordul celui ce le-a postat pe forum. În caz contrar, se vor aplica măsuri corespunzătoare.
IV.2.b. În cazul în care fotografia este capturată pe domeniu privat, este nepermisă postarea pe un site / blog / forum (inclusiv presa) etc. fără acordul autorului, respectiv al deținătorului domeniului privat.
IV.2.c.Pentru utilizarea materialelor în scop comercial, se impune contactarea autorului respectivelor materiale (în cazul fotografiilor este trecut pe acestea). În cazul în care acesta nu este specificat şi/sau nu are specificate date de contact, se vor contacta administratorii Forumului TransPloiesti.ro pentru obţinerea permisiunii. Prin ,,autor" se înţelege deţinătorul drepturilor de autor, care poate fi atât realizatorul / producătorul / proprietarul operei, cât şi o terţă persoană care a achiziţionat aceste drepturi de la realizator/producător/prorpietar. De asemenea, se exceptează presa on-line sau scrisă, cu condiţia ca materialele să fie distribuite gratuit (cititorii să nu trebuiască să plătească pentru accesul pe site sau pentru achiziţionarea ziarului/revistei) şi să fie respectate articolul IV.2. Acest articol nu se aplică fotografiilor de la punctul IV.2.d.
IV.2.d. Nu pot fi utilizate în scop comercial (inclusiv presa) fotografiile care NU au fost realizate pe domeniul public, respectiv fotografiile efectuate în depouri, garaje, remize şi alte unităţi care nu pot fi considerate domeniu public. În acest caz, se impune obţinerea acordului scris şi de la proprietarii vehiculelor repsective, pe lângă cel al fotografului / deţinătorului de drepturi de autor.

IV.3. Asupra conținutului site-urilor externe ale terților, la care site-ul nostru se conectează, nu avem nici un control. Din acest motiv nu ne asumam responsabilitatea pentru aceste conținuturi străine. Furnizorul sau administratorul site-urilor de care este legat site-ul nostru sunt în totalitate responsabili de conținutul acestora.

IV.4. Majoritatea fotografiilor sunt realizate de pe domeniul public. Aceasta nu implică acordul operatorilor de transport sau a altor terţi, întrucât este vorba de fotografii în scop artistic, care nu urmăresc în niciun fel defăimarea respectivilor operatori. În cazul în care în imagini apar şi persoane, nu este necesar acordul acestora în baza Legii Nr. 8/1996, Art. (88), alin. (3). Fotografiile realizate în spaţii private sunt realizate cu acordul proprietarilor şi/sau administratorilor acelor spaţii şi vehicule.

IV.5. Denumirile inscripţionate pe vehicule pot fi mărci înregistrate ale operatorilor respectivi sau ale unor terţi

IV.6. Toate drepturile rezervate.

V. Condiții de utilizare:

V.1. Accesarea forumului TransPloiesti.ro dintre cele enumerate mai sus presupune acceptarea necondiţionată a tuturor termenilor şi condiţiilor pezentate în această pagină. În cazul în care nu sunteţi de acord cu oricare din aceste prevederi, vă rugăm să încetaţi a vizita forumul.

V.2. Unele pagini pot avea termeni şi condiţii de utilizare diferite de cele prezentate în această pagină. În cazul în care o pagină conţine astfel de termeni şi condiţii, se impune respectarea lor la vizualizarea paginii respective.

V.3. Forumul TransPloiesti.ro NU este afiliat în niciun fel vreunui operator de transport sau altfel de entitate comercială, indiferent de tip. De asemenea, Forumul TransPloiesti.ro NU este şi nu va fi afiliat niciunui partid, alianţă sau grup politic sau vreunui candidat la o funcţie politică, indiferent de convingerile sale.

V.4. Forumul TransPloiesti.ro vă este oferit fără vreo garanţie. Nu putem fi făcuţi răspunzători pentru nicio pagubă directă, indirectă sau circumstanţială ce ar putea rezulta din utilizarea acestui forum. De asemenea, vizitarea site-urilor este condiţionată de înţelegerea şi acceptarea necondiţionată a acestor termeni şi condiţii.

VI. Protecţia datelor

VI.1. Acest forum colectează informaţii cu privire la numărul zilnic de vizitatori şi vizualizări. Motorul de indexare a vizitatorilor se bazează pe cookie-uri pentru întocmirea statisticilor.

VI.2. Acest site nu face publice datele confidenţiale ale vizitatorilor (IP) şi ale celor cu care administratorii poartă corespondenţa (e-mail, adresă de poştă electronică, număr de telefon etc.), conform legislaţiei în vigoare.

VI.3. Anumite pagini conţin un script pentru motorul de căutare Google. La efectuare unei căutări, acesta poate descărca cookie-uri în calculatorul Dumneavoastră. Pentru utilizarea acestui motor de căutare, trebuie să fiţi de acord cu Termenii şi Condiţiile impuse de către Google.

VII. Contact
TransPloiesti@gmail.com . Timpul de răspuns la un e-mail primit este de maxim 30 de zile calendaristice.


Ultima editare efectuata de catre Catalin.C in Februarie 2nd 2014, 11:27 am, editata de 4 ori
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3155
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 24
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Regulamentul forumului | Postarea mesajelor și a fotografiilor | Sancțiuni | Drepturi de autor | Condiții de utilizare | Protecția datelor Empty Postarea fotografiilor

Septembrie 10th 2013, 11:02 pm
1. Fotografiile pot fi postate in doua moduri: prin incarcarea fotografiilor direct de pe forum precum si prin site-urile de gazduire. Forumul are legatura directa cu site-ul tinypic. In cel de-al doilea caz, utilizatorul trebuie sa isi asume responsabilitatea ca dupa crearea unui cont pe diferite site-uri de gazduire a imaginilor ( servimg, flickr, ImageShack etc. ) acesta sa nu isi stearga fotografiile deoarece forumul va avea de suferit prin lipsa imaginilor, respectiv a discutiilor privind fotografiile in cauza.

2. Fotografiile postate trebuie sa fie gazduite de un site precum cele de mai sus astfel incat memoria forumului sa nu fie incarcata.

3. Fotografiile trebuie redimensionate la 800 x 600 / 800 px latime, aceasta fiind dimensiunea acceptata in cazul forumului.

4. Fotografiile ce contin vehicule trebuie sa captureze intreg vehiculul, ( inclusiv captatorii / pantograful ). NU se accepta imagini cu parti din vehicule. Fotografiile "miscate" / nefocalizate / cu o lumina slaba ori cu persoane in cadru sau cu obiecte prin care vehiculul nu poate fi fotografiat intreg nu sunt acceptate.

5. Fotografiile editate ( etichetarea fotografiilor, editarea luminii, taierea precum si diferite functii din care imaginea sa beneficieze ) sunt acceptate in limita simtului estetic. Nu se accepta etichetarea fotografiilor pe vehicul.
_________________________________________________________________

*UPDATE* Forumul utilizează acum extensiunea „tinypic”. Pentru a beneficia de serviciile acestui site, trebuie să vă înregistrați. Astfel:
- Apasă pe butonul „Găzduiește o imagine” din meniu;
- Apasă pe butonul „Alegeți un fișier”;
- La „Resize” selectează 15" Screen (800x600);
- Apasă pe butonul „Upload”; după ce se va încarca imaginea, va rezulta o pagină cu un cod. Copiază-l și inserează-l în mesajul tău.

Regulamentul forumului | Postarea mesajelor și a fotografiilor | Sancțiuni | Drepturi de autor | Condiții de utilizare | Protecția datelor Vx2qkz
________________________________________________________________
Pentru cei care folosesc contul ServImg:
1 - apasa pe butonul "Gazduieste o imagine" ( al 17-lea buton din meniu );
2 - alege una dintre optiuni: "Fisier" ( inseamna sa incarci fotografia din calculator ) sau "url" ( inseamna sa incarci fotografia cu ajutorul link-ului );
3 - Dupa ce ai ales fotografia din folder, respectiv link, apasa pe "Trimite" dar inainte de asta, seteaza fotografia la "800px latime";
4 - asteapta sa se incarce;
5 - dupa ce s-a incarcat, iti vor aparea 3 link-uri; alege-l pe ultimul, apasand pe el, apoi click-dreapta cu actiunea "Copiaza" / "Copy";
6 - apasa pe "Trimite o imagine";
7 - apasa pe urmatorul buton din meniu, "Imagine" ( butonul de dupa "Gazduieste o imagine", al 18-lea ); da click-dreapta cu actiunea "Lipeste" / "Paste"; apasa "Insert"

Pentru cei care folosesc contul ImageShack:
1. Acceseaza urmatorul link: http://imageshack.us/ -> Creeaza-ti un cont ( poti folosi si butonul de autentificare al facebook-ului )
2. Selecteaza una din cele doua optiuni de upload a imaginii ( "images / videos" | "url" ) -> ( optional ) Adauga un scurt text in legatura cu vehiculul -> Seteaza fotografia la 800 x 600 -> Apasa butonul "Upload Now"
Regulamentul forumului | Postarea mesajelor și a fotografiilor | Sancțiuni | Drepturi de autor | Condiții de utilizare | Protecția datelor Untitl10
3. Apasa pe butonul "My Images" -> Selecteaza fotografia dorita -> Click dreapta pe fotografie -> View image - > Click dreapta pe fotografie - > Apasa butonul "Copy";
4. Selecteaza din meniul forumului butonul "Insereaza o imagine" -> Click dreapta -> Paste -> Insert

Dupa ce ti-ai creat contul nu va mai fi nevoie sa accesezi site-ul de pe adresa lor ci il vei accesa de pe forum, astfel:
4.1. Apasa pe butonul "Gazduieste o imagine" din meniu;
4.2. Apasa pe butonul "Browse";
4.3. Selecteaza fotografia din calculatorul tau;
4.4. Apasa "Upload";
4.5. Se va deschide o pagina -> Click pe "My Images" -> Selecteaza fotografia dorita -> Click dreapta -> View Image -> Click dreapta -> Copiaza link-ul;
4.6. Selecteaza butonul meniului "Insereaza o imagine" -> Click dreapta -> Paste -> Insert.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum