TransPloiesti
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Aprilie 18th 2017, 10:33 am
Angajații TCE amână greva generală

Sindicaliștii TCE s-au decis să amâne greva generală anunțată inițial pentru ziua de mâine (miercuri).

Vineri, la sediul Prefecturii Prahova, va avea loc o întâlnire foarte importantă la care vor participa nu doar reprezentanți ai Primăriei Ploiești și ai Consiliului Local, ci și ai Guvernului, tema fiind, evident, găsirea unei soluții pentru punerea pe roți a societății TCE.
"Am decis amânarea grevei, deoarece, vineri, vom avea o întâlnire la care vor participa autoritățile locale, reprezentanți ai Guvernului și ai Federației Transloc. Dorim dezamorsarea conflictului și remedierea situației în care se află TCE Ploiești", ne-a declarat liderul Sindicatului Transportatorilor din Ploiești, Ion Mișcă.

http://www.actualitateaprahoveana.ro/editia-electronica/administratie/angajatii-tce-amana-greva-generala-17373
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Mai 21st 2017, 12:09 pm
Ploieştiul are unul dintre cele mai ieftine abonamente de transport public din ţară

Conducerea Transport Călători Expres, societatea de transport public deţinută de municipalitatea ploieşteană, solicită majorarea preţurilor pentru abonamentele lunare, cele săptămânale şi legitimaţiile de o zi, argumentând că este nevoie de o creştere a veniturilor pentru redresarea societăţii, aflată în pragul colapsului după două litigii pierdute, cu ANAF-ul şi Serviciul Public Finanţe Locale. În plus, reprezentanţii TCE Ploieşti afirmă că tarifele actuale sunt la nivelul din 2011 şi fac o comparaţie cu alte oraşe mari din ţară, unde tarifele ajung să fie şi de două ori şi jumătate mai mari.

Altfel spus, potrivit exemplelor prezentate de reprezentanţii firmei, Ploieştiul are unul dintre cele mai ieftine abonamente lunare pentru transportul public intern din ţară, însă acest lucru ar putea să se schimbe din luna iunie, dacă autorităţile vor aproba un proiect de hotărâre fundamentat de TCE privind majorarea preţurilor.

În momentul de faţă, un abonament lunar pe toate traseele costă 63 de lei. La Timişoara, de exemplu, potrivit exemplelor prezentate de operatorul de transport public, un abonament similar costă 93 de lei. Iar de aici preţurile încep să crească: Târgu Mureş - 100 de lei, Craiova şi Constanţa - 110 lei, Bacău - 115, Iaşi - 118, Cluj-Napoca - 125, Tulcea - 130. Cel mai mare tarif pentru un abonament lunar valabil pe toate traseele, potrivit datelor identificate de TCE, este la Râmnicu Vâlcea, 160 de lei, de peste două ori şi jumătate mai mare decât cel din Ploieşti.

http://www.telegrama.ro/social/item/61175-ploiestiul-are-unul-dintre-cele-mai-ieftine-abonamente-de-transport-public-din-tara.html
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Mai 21st 2017, 12:10 pm
Disponibilizări, lună de lună, la TCE Ploieşti. 100 de angajaţi ar putea să dispară din schemă

Conducerea interimară de la Transport Călători Express Ploieşti, societatea de transport public a municipalităţii, pregăteşte un plan de reorganizare, care include, aşa cum Telegrama anunţa încă din luna aprilie, şi disponibilizarea, în 2017, a aproximativ 100 de persoane, reprezentând aproape 10% din totalul salariaţilor de aici. Măsura este gândită pentru rentabilizarea societăţii, care în momentul de faţă are venituri lunare care nu acoperă necesarul de cheltuieli. În paralel, o altă măsură propusă vizează creşterea tarifelor de călătorie.

Cea mai recentă propunere apărută privind reducerea numărului de angajaţi vizează disponibilizări individuale, făcute în fiecare lună, începând cel mai probabil din această vară. Astfel, conducerea ar urma să renunţe, lună de lună, la câte 29 de salariaţi, în condiţiile în care de la 30 în sus vorbim despre disponibilizări colective şi despre alte obligaţii ale angajatorului. În primul caz, spre exemplu, societatea ar fi obligată să achite între unul şi trei salarii compensatorii, în vreme ce la disponibilizările colective s-ar plăti între patru şi şase salarii compensatorii.

Directorul interimar al TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, a evitat să discute oficial despre acest subiect, precizând că e necesar ca mai întâi Consiliul de Administraţie al societăţii să finalizeze concursul de angajare pe post, urmând ca ulterior conducerea să pună în aplicare un plan de reorganizare.

Conducerea TCE pregăteşte şi două litigii cu Primăria Ploieşti, pentru recuperarea unor sume invocate de operatorul de transport public şi neachitate de municipalitate, primul litigiu, pentru documentarea căruia se lucrează în prezent, vizând plata TVA-ului care a dus şi la pierderea de către TCE a unui proces cu ANAF-ul.

http://www.telegrama.ro/administratie/item/61147-disponibilizari,-luna-de-luna,-la-tce-ploiesti-100-de-angajati-ar-putea-sa-dispara-din-schema.html
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Mai 21st 2017, 12:11 pm
Cu cât se vor SCUMPI abonamentele TCE Ploieşti. Vezi tarifele propuse!

Autorităţile ploieştene au pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru majorarea tarifelor de călătorie la transportul public local. Măsura vine la cererea TCE, societatea de transport public a municipalităţii, care se confruntă cu grave probleme financiare şi pregăteşte un plan de reorganizare, pe două axe principale, reducerea cheltuielilor şi creşterea veniturilor.

La acest al doilea capitol se încadrează, în mod evident, şi proiectul de majorare a tarifelor de călătorie, reprezentanţii TCE argumentând că actualele preţuri sunt la nivelul din 2011 şi mult sub cele practicate în alte oraşe mari din România.

Propunerea vizează modificarea preţurilor la abonamentele lunare şi cele săptămânale, introducând şi o diferenţiere între abonamentele uzuale, nesubvenţionate, şi cele destinate pensionarilor, veteranilor, elevilor şi studenţilor, pentru care se acordă subvenţii de la bugetul local. Este propusă şi o modificare a tarifului pentru legitimaţiile de o zi, acesta fiind singurul care ar urma să fie redus. Preţurile pentru un bilet de călătorie, abonamentele nenominale pentru societăţi comerciale şi biletul de suprataxă rămân neschimbate, la valorile aprobate la începutul anului de Consiliul Local, prin HCL 12/2017.

Noile tarife au fost propuse în urma unui studiu care a costat aproape 10.000 de euro, efectuat la solicitarea Curţii de Conturi şi care a stabilit câte persoane utilizează într-o zi obişnuită transportul public din Ploieşti şi care sunt costurile reale medii ale operatorului pentru a transporta fiecare călător.

Proiectul de hotărâre se află în dezbatere publică şi poate fi citit pe pagina de internet a municipalităţii, www.ploiesti.ro, la secţiunea "Consiliul Local / Proiecte de hotărâre". Conducerea TCE se aşteaptă ca în prima parte a lunii iunie proiectul să intre pe ordinea de zi a CL Ploieşti.

NOILE TARIFE PROPUSE DE TCE PLOIEŞTI:

Bilet de călătorie: 2 lei (neschimbat)
Abonament lunar pe toate traseele: 108 lei (se majorează de la 63 de lei, valoarea actuală)
Abonament săptămânal pe toate traseele: 27 lei (se majorează de la 19 lei)
Abonament lunar elevi şi studenţi: 98 lei, subvenţionat 50% (se majorează de la 63 de lei)
Abonament săptămânal elevi şi studenţi: 25 lei, subvenţionat 50% (se majorează de la 19 lei)
Abonament bilunar elevi şi studenţi: 49 lei, subvenţionat 50% (se majorează de la 31,5 lei)
Abonament lunar elevi şi studenţi orfani: 98 lei, subvenţionat 100% (se majorează de la 63 lei)
Abonament lunar pensionari cu pensii sub 2.100 lei, femei peste 65 de ani şi bărbaţi peste 70 de ani fără venituri, veterani, revoluţionari, cetăţeni de onoare, deţinuţi politic: 76 de lei, subvenţionat 100% (se majorează de la 63 de lei)
Legitimaţie de transport persoane cu dizabilităţi: 67 de lei, subvenţionată 100% (se majorează de la 63 de lei)
Legitimaţie de călătorie pe o zi: 4 lei (scade de la 7 lei, cât este în prezent)

http://www.telegrama.ro/actualitate/item/61183-cu-cat-se-vor-scumpi-abonamentele-tce-ploiesti-vezi-tarifele-propuse.html
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Iulie 21st 2017, 4:10 pm
La Ploiești vor fi reintroduse abonamentele TCE pe unul și două trasee

Eliminate în 2014, abonamentele pe unul, respectiv două trasee ale TCE Ploiești ar putea fi reintroduse de la 1 august.

Aceasta este una dintre soluțiile propuse pentru salvarea de la faliment a societății de transport public din Ploiești. În prezent există un abonament unic valabil pe toate traseele, în valoare de 63 de lei. Una dintre măsurile propuse de conducerea TCE a fost majorarea abonamentului unic de la 63 la 108 lei. Prin reintroducerea abonamentelor pe unul, respectiv două trasee, ploieștenii vor plăti mai puțin pentru transportul public.

Curtea de Conturi a sancționat Primăria Ploiești că decontează abonamentele unice ale TCE pentru elevi, studenți și mai ales pensionari fără să existe o evidență exactă a călătoriilor efectuate lunar de beneficiari. De exemplu, din studiul de trafic comandat și plătit de autoritățile locale a rezultat că un pensionari circulă, în medie, de 96 de ori pe lună și nu de 180 cât se decontează de la bugetul local.

http://www.observatorulph.ro/social/82389-la-ploiesti-vor-fi-reintroduse-abonamentele-tce-pe-unul-si-doua-trasee
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de August 30th 2017, 4:51 pm
Grevă spontană a angajaților TCE la Ploiești. Transportul în comun a fost suspendat

Ploieștiul a rămas, din nou, fără transport public în comun. Asta deoarece, în urmă cu puțin timp, angajații TCE au declanșat un protest spontan.

Autobuzele, tramvaiele și troleele de pe traseu se retrag la garaj. Protestul a fost declanșat de faptul că proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi, privind acordarea subvenției pe 2016, nu a avut viza de legalitate.

Potrivit lui Ion Mișcă, liderul de sindicat al TCE, angajații se află deja în grevă spontană după aflarea veștii din Consiliul Local. Informația a fost confirmată și de directorul TCE, Nicolae Alexandri.

https://www.observatorulph.ro/eveniment/83797-greva-spontana-a-angajatilor-tce-la-ploiesti-transportul-in-comun-a-fost-suspendat
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Octombrie 17th 2017, 4:18 pm
TCE PLOIEȘTI SE PREGĂTEȘTE DE IARNĂ. RECONDIȚIONEAZĂ AUTOBUZE IKARUS DIN ANII 70

În lipsa mult-promiselor autobuze noi, blocate în dispute politice la Consiliul Local Ploiești, conducerea TCE a decis recondiționarea unor Ikarus-uri, fabricate în anii 70.

Acestea erau trase pe dreapta după ce motoarele modificate pentru instalații GPL s-au defectat. ”Am luat această decizie pentru că din experiența anilor trecuți, în sezonul rece avem multe probleme tehnice la autobuzele de pe traseu. Pentru a le suplini pe cele care se strică am decis să recondiționăm cinci autobuze marca Ikarus, după modelul tramvaielor.

Acestea vor fi echipate cu motoare Diesel de la alte autobuze din parcul nostru deficitar și vor modernizate, dacă pot spune așa, prin vopsirea caroseriei și înlocuirea canapelelor deteriorate”, ne-a declarat managerul TCE Ploiești, Nae Alexandri.

În ultimii ani, TCE Ploiești nu a cumpărat decât autobuze second-hand, parcul auto al societăți de transport public fiind depășit din punct de vedere tehnic

https://www.observatorulph.ro/social/85709-tce-ploiesti-se-pregateste-de-iarna-reconditioneaza-autobuze-ikarus-din-anii-70
avatar
PREZIOSO
Mesaje : 265
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty News alert

la data de Noiembrie 7th 2017, 8:49 am
Primăria Ploiești, în cărți pentru autobuze și tramvaie electrice noi, pe fonduri UE

Aflată într-o situație financiară dezastruoasă, Primăria Ploiești a aplicat pentru atragerea de fonduri europene în vederea modernizării transportului în comun.

Potrivit Ziarului Prahova, Ploieștiul ar avea de cheltuit, din bani europeni, cea mai mare sumă din totalul de 45,4 milioane de euro pentru transportul urban electric, respectiv 38,4 milioane de euro, până în 2020. Transport urban electric va însemna, mai mult ca sigur, achiziționarea de tramvaie noi, care să înlocuiască parcul învechit de astfel de mijloace de transport. Cu banii nerambursabili destinați reducerii emisiilor de carbon, adică achiziționării de tramvaie noi sau a altor mijloace de transport în comun electrice, s-ar putea cumpăra 19 tramvaie, dacă socotim un preț pe bucată de două milioane de euro.

Tot la Ploiești s-ar mai putea folosi patru milioane de euro pentru combaterea sărăciei și a discriminării, alte 1,7 milioane de euro pentru infrastructura educațională (creșe și grădinițe) și 1,25 milioane de euro pentru licee tehnologice și școli profesionale. Pentru capitolul de conservare și protecție a mediului/ promovarea utilizării eficiente a resurselor, Ploieștiul nu va avea alocat niciun euro.

Sursa: https://www.observatorulph.ro/administratie/86616-primaria-ploiesti-in-carti-pentru-autobuze-si-tramvaie-electrice-noi-pe-fonduri-ue
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Noiembrie 9th 2017, 2:26 pm
Grevă japoneză, astăzi, la TCE Ploiești

Astăzi, 9 noiembrie, Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești declanșează un nou protest.

Acesta va fi de tip japonez și, potrivit unui comunicat al sindicatului, este organizat pentru a atrage atenția autorităților cu privire la:

-situația financiară critică a S.C.TCE S.A;

-lipsa pieselor de schimb pentru întreținerea și funcționarea conform graficelor de traseu a flotei auto;

- dezinteresul conducerii în ceea ce privește asigurarea condițiilor de lucru pentru angajați, în special a personalului de bord și a personalului angajat în secțiile reparații;

- neimplicarea autorităților locale în achiziționarea de mijloace de transport noi pentru asigurarea unui serviciu public de transport la standarde europene.

Menționăm că, pe perioada grevei japoneze, călătorii nu vor fi afectați. Un protest asemănător a avuut loc și în luna iunie.


https://www.observatorulph.ro/social/86737-greva-japoneza-astazi-la-tce-ploiesti
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Noiembrie 16th 2017, 3:28 pm
O importantă stradă din centrul Ploieştiului ar putea fi închisă complet pentru circulaţia rutieră

Autorităţile ploieştene analizează o propunere de închidere a unei importante străzi din municipiu, arteră aflată în vecinătatea Halelor Centrale şi tranzitată zilnic de câteva mii de autoturisme şi de numeroase mijloace de transport în comun. Reprezentanţii Primăriei studiază rutele alternative, însă măsura depinde de avizul din partea Poliţiei Rutiere.

Este vorba despre strada George Coşbuc, aflată în spatele platoului Halelor Centrale şi pe care se află liniile de tramvai de pe traseul 101. În prezent, pe aici trec tramvaiele atât pentru sensul Spitalul Judeţean - Gara de Sud, cât şi din sensul opus, iar pentru autoturisme este sens unic, dinspre nord spre sud. Strada porneşte din sensul giratoriu situat în vecinătatea Halelor Centrale şi asigură accesul în aşa-zisa intersecţia de la covrigi calzi, în apropierea Palatului Administrativ.

Intenţia autorităţilor locale este ca acest tronson să rămână deschis doar pentru tramvaie şi trafic pietonal, iar circulaţia autoturismelor sau motocicletelor să fie interzisă pe aici. Soluţia de ocolire, în eventualitatea în care propunerea va fi pusă în practică, este pe strada Gheorghe Doja, apoi strada Romană, de unde se ajunge în aceeaşi intersecţie.

Viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea, a anunţat că va propune această măsură la următoarea şedinţă a comisiei municipale de mobilitate şi trafic urban. Propunerea depinde, aşa cum vă spuneam, de primirea aprobării din partea Poliţiei Rutiere, care urmează să evalueze dacă închiderea circulaţiei pe această stradă va avea un impact pozitiv sau unul negativ asupra traficului din zona centrală a municipiului.

Propunerea vine şi în contextul în care pe acest tronson au apărut numeroase cazuri în care tramvaiele nu au putut avansa, din cauza autoturismelor parcate aiurea şi care blocau liniile. "Voi propune interzicerea accesului auto pe strada George Coşbuc, acolo unde în fiecare zi este haos. Astfel, intenţia este ca tronsonul din spatele platoului Halelor Centrale să rămână doar pietonal şi pentru tramvaie. Pentru aprovizionarea magazinelor din zonă, ne gândim să stabilim un orar foarte strict în care comercianţii vor avea acces", ne-a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploieşti.

http://www.telegrama.ro/actualitate/item/65958-o-importanta-strada-din-centrul-ploiestiului-ar-putea-fi-inchisa-complet-pentru-circulatia-rutiera.html
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Noiembrie 28th 2017, 11:52 pm
Greva de la TCE Ploiești ar putea continua și miercuri - UPDATE

Sindicaliștii TCE Ploiești și-au pus amenințările în aplicare, iar angajații societății care asigură transportul public în Ploiești au oprit lucrul, marți după-amiază, după ce Consiliul Local Ploiești a respins un proiect privind eşalonarea datoriei Transport Călători Express către Primăria Ploieşti pe o perioadă de 24 de luni (noiembrie 2017-octombrie 2019). Suma în discuție este de 5,6 milioane de lei și reprezintă regularizarea subvenţiei pe anul 2014. În 2016, Camera de Conturi Prahova a decis ca această sumă să fie achitată Primăriei.

Eșalonarea ar fi uşurat sarcinile fiscale şi cheltuielile societăţii pe o perioadă de timp şi ar fi venit în contextul în municipalitatea nu a acordat suma de 6,7 milioane de lei fără TVA pe care se angajase să o acorde în vară.

Proiectul de marți a picat după ce 13 consilieri ai PSD și ALDE au votat împotrivă.

Un nou protest a fost declanșat, la scurt timp după aceea, angajații TCE scoțând mijloacele de transport în comun de pe traseu.

Este a treia oară, în acest an, când angajații TCE declanșează o grevă spontană și întrerup asigurarea transportului în comun în municipiu.

UPDATE - Sindicaliștii avertizează că, în condițiile în care CL nu a aprobat eșalonarea, protestul va continua până când Primăriaa Ploiești va livra cele 6,7 milioane de lei, însemnând pierderile din 2016. Cu alte cuvinte, este foarte posibil ca transportul public în Ploiești să nu fie asigurat nici miercuri.

http://www.telegrama.ro/administratie/item/66250-greva-la-tce-ploie%C8%99ti-salaria%C8%9Bii-au-oprit-lucrul,-ma%C8%99inile-se-retrag-la-garaj.html


Ultima editare efectuata de catre Cristian P in Noiembrie 28th 2017, 11:55 pm, editata de 1 ori
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Noiembrie 28th 2017, 11:54 pm
Directorul TCE: Anunțați populația că există riscul ca mâine să nu circule transportul public. VIDEO

Directorul TCE Ploiești a anunțat că miercuri, 29 noiembrie, chiar de la prima oră, este posibil să nu circule mijloacele de transport în comun.

Negocierile dintre directorul TCE Ploiești, Alexandri Nicolae și reprezentanții angajaților, care au declanșat o grevă spontană în această seară, au eșuat.

Directorul TCE a declarat că sindicaliștii nu vor întrerupe protestul până când Primăria Ploiești nu va plăti aproape 6 milioane de lei reprezentând subvenția din 2016.

Cum acest lucru este imposibil în această seară, mâine dimineață nu vor circula mijloacele de transport în comun la Ploiești.

https://www.observatorulph.ro/exclusiv/87615-directorul-tce-anuntati-populatia-ca-exista-riscul-ca-maine-sa-nu-circule-transportul-public-video
BogdanPetrini
BogdanPetrini
Co-Administrator
Mesaje : 341
Data de inscriere : 13/09/2013
Varsta : 23
Localizare : Ploiesti, PH, RO

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Noiembrie 29th 2017, 9:22 pm
Joi se reia transportul în comun în Ploiești. Protestul TCE s-a încheiat

După ce greva angajaților TCE a paralizat transportul în comun în Ploiești timp de mai bine de 30 de ore, surse din administrația locală au declarat pentru observatorulph.ro, că autobuzele vor reintra pe traseu joi dimineață începând cu ora 05.00.

Vă reamintim că marți în jurul orei 16.40 angajații TCE au refuzat să mai lucreze, iar autobuzele nu au ieșit pe traseu din cauza situației financiare în care se află societatea. Marți în cadrul ședinței de consiliu local consilierii PSD, ALDE și PMP nu au votat proiectul de eșalonare a datoriei TCE în valoare 5.6 milioane de lei către Primăria Ploiești.
Miercuri sute de reclamații au fost înregistrate la OPC Prahova cu privire la încetarea transportului în comun, iar directorul societății a precizat că peste 100 de șoferi vor intra în comisia de disciplină pe motiv că nu au asigurat 30% din transportul în comun.

Sursa: https://www.observatorulph.ro/eveniment/87674-joi-se-reia-transportul-in-comun-in-ploiesti-protestul-tce-s-a-incheiat
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Decembrie 13th 2017, 5:54 pm
Prima veste bună pentru TCE. Primăria a plătit sumele aferente pierderilor din 2016

După o perioadă lungă de incertitudine, astăzi, Primăria Ploiești a virat suma aferentă pierderilor TCE înregistrate în 2016.

Vestea a fost primită cu mare bucurie de angajații TCE, care s-au temut în toată această perioadă de faptul că societatea va avea iar conturile blocate. De altfel, neplata pierderilor TCE din 2016 a generat la finele lunii trecute cel mai mare protest spontan de la TCE, transportul în comun fiind întrerupt timp de o zi și jumătate la Ploiești.

Protestul a fost declanșat pe data de 28 noiembrie, în jurul orelor 16.00, când transportul în comun a fost întrerupt. Între timp, municipalitatea ploieșteană a propus un nou proiect privind cuantumul pierderilor de la TCE din 2016. Astfel, de la suma de 6,7 milioane de lei fără TVA s-a ajuns la 4,6 milioane de lei. Noua hotărâre a fost aprobată într-o ședință de îndată, pe 6 decembrie, iar incertitudinea a continuat până astăzi, când Primăria Ploiești a virat sumele în contul TCE, după ce factura a primit viză de control financiar preventiv.

„Este într-adevăr prima veste bună din ultimele luni. Cu banii virați astăzi de Primăria Ploiești avem certitudinea că nu vom pierde eșalonarea datoriei la ANAF”, a declarat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești.

Cele 4,6 milioane de lei au fost virați astăzi, de Primăria Ploiești, în contul TCE.

https://www.observatorulph.ro/administratie/88217-prima-veste-buna-pentru-tce-primaria-a-platit-sumele-aferente-pierderilor-din-2016
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Decembrie 19th 2017, 1:03 pm
Autobuz către Parcul Municipal Ploiești

La mai bine de un an și jumătate de la deschiderea Parcului Municipal Vest, a fost găsită o soluție pentru asigurarea transportului către acest obiectiv.
Comisia de circulație a municipiului Ploiești a aprobat ca traseul 39 să oprească la baza noului pod de la Gara de Vest, pentru ca doritorii să aibă posibilitatea de a ajunge din centru în zona parcului.

Astfel, traseul 39 care efectuează curse pe ruta centru - Mitică Apostol să aibă stație și în zona sensului giratoriu de la baza podului. Măsura ar urma să fie implementată de către TCE, de anul viitor.

Măsura vine în sprijinul vizitatorilor și celor 49 de angajați de la Parcul Municipal Vest.

,,Noi am depus o astfel de solicitare atât la Comisia de Circulație, cât și la TCE. Stația ar urma să fie amplasată de către TCE", a confirmat Donald Constantin, coordonatorul Parcului Municipal Vest.

https://www.observatorulph.ro/administratie/88457-autobuz-catre-parcul-municipal-ploiesti
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Ianuarie 17th 2018, 1:30 pm
PROGRAMUL DE CIRCULATIE AL MIJLOACELOR DE TRANSPORT IN COMUN PENTRU ZIUA DE 24.01.2018

Avand in vedere ca pe data de 24.01.2018 se sarbatoreste la nivel national "ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMANE" si tinand seama de programele de functionare a unitatilor de productie si de invatamant, transportul regulat urban din municipiul Ploiesti se asigura conform programului de zi de duminica.

PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL LA CASIERIA COLECTOARE SI TONETE PENTRU ZIUA DE 24.01.2018

Avand in vedere ca pe data de 24.01.2018 se sarbatoreste la nivel national "ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMANE" si tinand cont de programul de functionare al unitatilor de productie si de invatamant, a centrelor comerciale, programul de lucru cu publicul la Casieria Colectoare si tonete, se asigura conform programului de zi de sambata:

Casieria Colectoare din strada Gageni nr.88 INCHIS;
Toneta nr.1 Spitalul Judetean - 8:00-17:30;
Toneta nr.12 Hale Coreco - 8:00-17:30;
Toneta nr.19 Gara Sud - 6:30-21:30
Toneta nr.30 Complex Nord - 10:00-17:30;
Toneta nr.53 Palatul Culturii - 8:00-17:30;
Toneta nr.3 Muntenia - INCHIS;
Toneta nr.4 Pod Inalt - INCHIS;
Toneta nr.7 Lamaita - INCHIS;
Toneta nr.10 Gara Vest - INCHIS;
Toneta nr.28 Palatul Culturii - INCHIS;
Toneta nr.52 Galeriile Comerciale - INCHIS.

S.C. TCE S.A. Ploiesti
avatar
PREZIOSO
Mesaje : 265
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Stiri

la data de Februarie 2nd 2018, 4:56 pm
Soluții imposibile pentru reducerea zgomotului la Ploiești: înlocuirea întregului parc auto TCE și troleibuz de la Gara de Sud la Hipodrom

Studiul realizat pentru stabilirea zonelor în care se înregistrează poluare fonică la Ploiești atestă faptul că depășirea limitelor impuse de lege pentru zgomot se înregistrează din cauza traficului. Una dintre soluțiile propuse este înlocuirea întregii flote a SC Transport Călători Express, ceea ce reprezintă o misiune aproape imposibilă, în condițiile în care de ani buni Ploieștiul nu a mai reușit să achiziționeze nici măcar un autobuz.
Conform hărților de zgomot de la Ploiești, principala problemă o reprezintă traficul rutier, iar ca zone unde se constată depășiri se vorbește de Bulevardul Republicii, pe toată lungimea lui, Șoseaua Vestului și Șoseaua Nordului, dar și strada Mărășești și Bulevardul Independenței și DN1A, în Cartierul Vest.
Una dintre măsurile propuse pentru reducerea poluării în următorii 5 ani, o va reprezenta montarea de panouri fonice, acolo unde în zonă sunt și blocuri de locuit, a unor panouri fonice. O altă măsură este de restricționarea traficului în zonele unde se înregistrează depășiri ale zgomotului, dar și continuarea proiectelor de reabilitare a blocurilor și a clădirilor.
Dacă până aici, propunerile sunt cât de cât fezabile, în ceea ce privește infrastructura de transport, pentru reducerea zgomotului, apar semnele majore de întrebare.

Propunerea vizează transformarea transportului public din Ploiești în transport ecologic, prin utilizarea autovehiculelor cu tracțiune electrică. Dezideratul nu este de ieri, de alaltăieri. În Strategia de Dezvoltare a Ploieștiului aprobată în 2007 se vorbea de același lucru. Din păcate, flota de la TCE Ploiești se află în aceeași stare precară și la 11 ani de la aprobarea strategiei. Autobuzele sunt vechi, cele mai multe fiind depășite din punct de vedere fizic... La fel și tramvaiele. Dacă locuiești în zona liniilor de tramvai este ca și cum te-ai afla, în permanență, într-o stație, din cauza zgomotului.

Noul plan de acțiune prevede, pe termen lung, înlocuirea întregului parc auto al TCE. Adică achiziționarea 85-90 autobuze, lucru care, cel puțin la acest moment, pare imposibil, în condițiile în care din 2016, concret, nu s-a întâmplat nimic. În afara unor hotărâri de Consiliu Local, a pregătirii documentației pentru caietul de sarcini lucrurile trenează de mai mult timp, iar de vină.ar fi birocrația excesivă din România.

Tot la acest capitol ar urma să se aibă în vedere „Extindere reţea troleibuz pe direcțiile: Gara Sud – Hipodrom, cu posibilități extindere până la Liceul Bărcănești; Hale – Bereasca – Parc C.Stere Bucov, cu posibilități de extindere până la Bucov; Pod Înalt – Parc Industrial Ploiești, cu posibilități de extindere până la Ploiești West Park; Spitalul Județean – Parc Păulești, cu posibilități de extindere până la Plopeni”, precum și „reorganizarea circulației în cartier și/sau crearea unui areal cu prioritate/favorabil persoanelor care se deplasează nemotorizat (pietoni și bicicliști) în următoarele cartiere: Malu Roșu, Cartier Nord, Andrei Mureșanu, Ienăchiță Văcărescu, Cartier Vest I, Cartier Vest II, 9 Mai și Bereasca”.

Sursa: https://www.observatorulph.ro/administratie/90134-solutii-imposibile-pentru-reducerea-zgomotului-la-ploiesti-inlocuirea-intregului-parc-auto-tce-si-troleibuz-de-la-gara-de-sud-la-hipodrom
avatar
PREZIOSO
Mesaje : 265
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Stiri.Noutati

la data de Februarie 6th 2018, 5:34 pm
10 autobuze noi vor fi cumpărate în 2018, promite Primăria Ploieşti

Primăria Ploieşti merge mai departe cu planurile de a cumpăra 50 de autobuze diesel noi, din fonduri proprii, plus tramvaie, troleibuze şi autobuze electrice cu finanţare europeană. În primul caz, primarul Adrian Dobre a precizat că a avut o nouă discuţie cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice, pentru lansarea licitaţiei şi spune că intenţia este de a achiziţiona autobuze pe motorină de minim 10 milioane de lei în acest an, care ar ajunge, la un calcul rapid, pentru zece bucăţi, iar restul să ajungă în Ploieşti în 2019 şi 2020.

Primarul Dobre a declarat că a avut în această săptămână o nouă discuţie cu reprezentanţii ANAP cu privire la documentaţia tehnică aferentă licitaţiei de achiziţie, în contextul în care procedura de selecţie, pe care municipalitatea vrea s-o lanseze de la finele anului trecut, a fost ţinută pe loc de autoritatea naţională din domeniu.

"Am avut o nouă discuţie cu reprezentanţii ANAP şi şi-au arătat deschiderea faţă de soluţia propusă de noi în privinţa documentaţiei tehnice. Va fi un contract pe 24 de luni. Pentru 2018 alocăm minim 10 milioane, ceea ce ne-ar ajunge, din calculele noastre, pentru 10 autobuze", a declarat Adrian Dobre. Primarul a mai declarat că în privinţa achiziţiei de material rulant din fonduri europene există unele restricţii, iar instituţia e obligată să propună şi alte tipuri de proiecte, în special pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Dacă mai adăugăm şi preţul de achiziţie mult mai mare pentru vehicule electrice decât pentru cele diesel, rezultă că Primăria Ploieşti nu va putea să cumpere foarte multe autobuze electrice în viitorul apropiat, acesta fiind motivul pentru care menţine în continuare şi varianta diesel, mai ales că parcul auto al TCE are un grad de uzură extrem de ridicat.

Sursa: http://actualitateaprahoveana.ro/editia-electronica/administratie/10-autobuze-noi-vor-fi-cumparate-in-2018-promite-primaria-ploiesti-20084
avatar
PREZIOSO
Mesaje : 265
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Stiri.Noutati

la data de Februarie 9th 2018, 10:26 am
Primăria Ploieşti vrea 50 de tramvaie, troleibuze şi autobuze din fonduri UE

La vreo şase ani după ce Ploieştiul era împânzit cu afişe în care erau prezentate tramvaie moderne, promovând începerea lucrărilor la calea de rulare, sunt şanse ca municipalitatea să achiziţioneze şi mult aşteptatele garnituri de tramvai, din fonduri europene. Primarul Adrian Dobre a reconfirmat intenţia autorităţilor de a depune un proiect european pentru achiziţia de material rulant şi a precizat şi numărul: 50.

Mai precis, conform intenţiei anunţate de primarul Ploieştiului, se doresc 20 de tramvaie, 20 de troleibuze şi 10 autobuze electrice, în contextul în care UE asigură finanţare numai pentru mijloace de transport public nepoluante. Numărul de tramvaie şi trolee ar trebui să fie suficient pentru a asigura necesarul din oraş la standardele actuale, presupunând că nu s-ar lua prea curând o decizie de introducere a vreunui traseu nou sau de suplimentare a numărului de curse. În privinţa autobuzelor electrice, autorităţile şi-au propus să aducă 10, în contextul în care încearcă să mai cumpere alte 50 de bucăţi, diesel de data aceasta, din fonduri proprii, dintre care primele 10 ar putea sosi încă din acest an.

Adrian Dobre, primarul Ploieştiul, a estimat că noile mijloace de transport în comun dorite din fonduri europene ar putea fi livrate în întregime până cel târziu în 2020. Tot atunci s-ar putea finaliza şi contractul pentru achiziţia autobuzelor pe motorină.

Mai rămân, însă, câteva etape de parcurs. "După depunerea fişelor de proiect, ADR face o evaluare şi le confirmă, după care putem începe să depunem la autoritatea de management proiectele pentru atragerea de fonduri europene. Achiziţia de material rulant este prioritară, ea oferind un avantaj major, în sensul că primăriile care îşi finalizează repede proiectele au şanse, spre finalul sesiunii, să primească fonduri suplimentare de la Uniunea Europeană, prin redistribuirea sumelor rămase neconsumate. Cum o achiziţie se poate finaliza mai rapid decât un proiect de lucrări de exemplu, putem să beneficiem de această prevedere. Depindem, desigur, de termenele de livrare. Ne dorim 20 de tramvaie, 20 de troleibuze şi 10 autobuze electrice şi cred că până în 2020 vor ajunge toate în municipiu", ne-a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Sursa: http://actualitateaprahoveana.ro/editia-electronica/administratie/primaria-ploiesti-vrea-50-de-tramvaie-troleibuze-si-autobuze-din-fonduri-ue-20106
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Februarie 9th 2018, 10:30 am
Câte tramvaie, autobuze şi trolee vrea Primăria Ploieşti din fonduri europene

Conducerea Primăriei Ploieşti pregăteşte un proiect european pentru achiziţia de mijloace de transport public electrice. Acesta are mari şanse să fie primul depus de municipalitate în cadrul axei de finanţare de la UE pentru mobilitatea urbană, autorităţile ploieştene estimând că noua flotă ar putea fi livrată complet până în 2020. În paralel, municipalitatea merge în continuare şi cu achiziţia de autobuze diesel, din fonduri proprii.

În cadrul axei de finanţare pentru mobilitatea urbană, Uniunea Europeană pune la dispoziţia Ploieştiului undeva la 45 de milioane de euro, bani care pot fi investiţi în proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere, dar şi pentru achiziţia de material rulant, condiţia, la acest ultim capitol, fiind ca administraţia locală să cumpere mijloace de transport public electrice. Conducerea Primăriei Ploieşti a confirmat că intenţionează să profite de această oportunitate şi să depună un proiect pentru achiziţia de tramvaie, troleibuze şi autobuze electrice. De altfel, administraţia locală a depus deja, zilele trecute, 18 fişe de proiecte la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, printre care se regăseşte şi propunerea vizând mijloacele de transport în comun, cu şanse mari ca aceasta să fie chiar prima în ordinea în care vor începe proiectele din această axă de finanţare.

Numărul vehiculelor dorite este de 50, a anunţat primarul Adrian Dobre, care a explicat că ţinta din acest moment vizează 20 de tramvaie, tot atâtea troleibuze şi 10 autobuze. În paralel, Primăria doreşte să cumpere şi 50 de autobuze noi diesel, de data aceasta din fonduri proprii, dintre care 10 în 2018 şi restul de 40 în 2019 şi 2020. Tot până în 2020 ar putea să ajungă în Ploieşti şi mijloacele de transport din fonduri UE, a anunţat primarul.

"După depunerea fişelor de proiect, ADR face o evaluare şi le confirmă, după care putem începe să depunem la autoritatea de management proiectele pentru atragerea de fonduri europene. Achiziţia de material rulant este prioritară, ea oferind un avantaj major, în sensul că primăriile care îşi finalizează repede proiectele au şanse, spre finalul sesiunii, să primească fonduri suplimentare de la Uniunea Europeană, prin redistribuirea sumelor rămase neconsumate. Cum o achiziţie se poate finaliza mai rapid decât un proiect de lucrări de exemplu, putem să beneficiem de această prevedere. Depindem, desigur, de termenele de livrare. Ne dorim 20 de tramvaie, 20 de troleibuze şi 10 autobuze electrice şi cred că până în 2020 vor ajunge toate în municipiu", ne-a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Din datele colectate de municipalitate, preţul unui tramvai este de aproape 1,5 milioane de euro, în timp ce troleele şi autobuzele electrice se "învârt" undeva la 400.000. Pentru toate cele 50 de bucăţi, asta ar însemna un preţ de pornire de circa 42 de milioane de euro, cu şanse mari, totuşi, ca preţul final să ajungă la o valoare mult mai mică în urma licitaţiei, mai ales că şi comanda este una mare.

Un alt avantaj pentru acest proiect de achiziţie de material rulant, pe lângă nevoia uriaşă, determinată de starea actuală a parcului auto de la TCE, este legat de obligaţia impusă de UE pentru realizarea de proiecte integrate şi/sau complementare. Având în vedere că Primăria a derulat deja lucrări în precedenta sesiune de finanţare pentru modernizarea căii de rulare şi că în actuala sesiune mai propune un terminal multimodal în dreptul "buclei" tramvaielor de la Spitalul Judeţean, ne putem aştepta ca acest proiect să primească un punctaj foarte mare în momentul evaluării, garantând prioritatea la începerea implementării.

http://www.telegrama.ro/administratie/item/67738-cate-tramvaie,-autobuze-si-trolee-vrea-primaria-ploiesti-din-fonduri-europene.html
avatar
PREZIOSO
Mesaje : 265
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty News alert

la data de Februarie 14th 2018, 3:25 pm
Primăria Ploieşti bagă troleibuz până la Gara de Vest

În cadrul proiectului european de creare a unei noi legături rutiere între Gara de Vest şi Gara de Sud, autorităţile ploieştene intenţionează să extindă şi traseele de troleibuz din municipiu, care în prezent au capăt de linie la sud. Astfel, în următorii ani, în varianta foarte probabilă în care proiectul va primi finanţarea europeană, Primăria vrea să asigure şi un traseu care să lege cele două gări.

Crearea noii legături rutiere, aşa-zisa "străpungere Libertăţii", aşa cum este cunoscută pentru reprezentanţii Primăriei, este discutată de pe undeva de la finalul administraţiei Calotă, fiind însă amânată în repetate rânduri de autorităţile locale. Acum, proiectul se află printre priorităţile anunţate de conducerea instituţiei pentru atragerea de fonduri europene în sesiunea 2014-2020 în cadrul axei de finanţare dedicate mobilităţii urbane. Proiectul, care ar putea fi împărţit în mai multe etape, presupune prelungirea străzii Libertăţii, care trece prin faţa Gării de Vest, unirea ei cu strada Depoului şi lărgirea acestei ultime şosele. În plus, se doreşte şi reconfigurarea totală a zonei din faţa Gării de Sud, delimitată de BIG şi staţia Coreco, crearea aici de noi peroane pentru transportul public şi modificarea şi reabilitarea fântânii arteziene din centru. La prima prezentare publică a acestui proiect, în urmă cu mai bine de un an, consultanţii sugeraseră mai multe soluţii tehnice, una dintre ele vizând chiar amenajarea unei parcări subterane în acest permiteru, la care între timp Primăria foarte probabil a renunţat, posibil de teama costurilor, posibil de teama duratei mari de execuţie care ar fi presupus şi închiderea traficului în zonă.

Obiectivul de investiţii necesită şi exproprierea unor terenuri deţinute în prezent de CFR sau de diverse companii private.

În momentul implementării proiectului european, autorităţile vor să creeze şi reţelele pentru a permite circulaţia troleibuzelor pe noua arteră, intenţia fiind ca unul dintre traseele actuale, cu capătul de linie la Gara de Sud, să fie prelungit până la Gara de Vest, unde va întoarce, potrivit informaţiilor transmise astăzi de reprezentanţii firmei de consultanţă contractate de Primărie pentru proiectare şi gestionarea proiectelor europene. Această investiţie în infrastructura de transport public deschide şi drumul pentru achiziţia de troleibuze din fonduri europene în actuala sesiune de finanţare UE, în contextul în care autorităţile discută despre necesitatea propunerii unor proiecte integrate sau complementare, prin care, mai simplu spus, investiţiile în drumuri şi reţele să se completeze cu cele pentru material rulant şi viceversa.

Informaţiile vin în contextul în care Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti, a declarat zilele trecute pentru Telegrama că intenţionează să cumpere 50 de mijloace de transport public din fonduri europene, estimând că toate ar putea fi livrate până în 2020. Planurile municipalităţii vizează 20 de tramvaie, 20 de troleibuze şi 10 autobuze electrice, iar în paralel Primăria mai vrea 50 de autobuze diesel, cu bani de la bugetul local.

Sursa: http://telegramaph.ro/exclusiv/188-prim%C4%83ria-ploie%C5%9Fti-bag%C4%83-troleibuz-p%C3%A2n%C4%83-la-gara-de-vest.html
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Februarie 22nd 2018, 6:29 pm
Directorul TCE Ploieşti doreşte desfiinţarea unor trasee, considerate nerentabile

Directorul TCE, Alexandri Nicolae, plusează şi după ce a afirmat săptămâna trecută că va reduce frecvenţa curselor de călători, acum doreşte desfiinţarea a cel puţin 10 trasee considerate nerentabile. Propunerea sa va trebui avizată de către Consiliul Local la proxima şedinţă.

Am propus Consiliului Local ca anumite rute din municipiul Ploieşti, pe anumite trasee, să fie modificate, în sensul ca unele dintre ele să fie desfiinţate , iar la unele, la anumite ore să se modifice frecvenţa, deoarece la anumite ore circulă cam goale. Pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor Consiliului Local am realizat o analiză la nivelul societăţii şi am făcut o propunere pe care dânşii o vor analiza. Aceasta cuprinde atât micşorarea frecvenţelor la anumite ore pe anumite trasee, cât şi desfiinţarea unor trasee care sunt foarte vechi, nu mai sunt de actualitate, în special nişte curse între distanţe foarte lungi din Ploieşti , nişte curse directe care aveau rolul pe vremuri de a aduce muncitorii dintr-o anumită zonă în altă zonă. Hotărârea asupra unui program de transport modificat nu o poate lua TCE ci numai Consiliul Local. Acesta are apanajul de a modifica programul de transport public local, noi numai am în această chestiune doar un suport tehnic“, a declarat Alexandri Nicolae, directorul TCE.

Printre traseele produse pentru a fi desființate se numără 22, 52, 28, 4B, 32, 32B, 444/444B etc.

http://www.telegrama.ro/administratie/item/67995-directorul-tce-ploiesti-doreste-desfiintarea-unor-trasee,-considerate-nerentabile.html
avatar
PREZIOSO
Mesaje : 265
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty News alert

la data de Martie 5th 2018, 11:33 am
Hibele licitaţiei pentru autobuze organizată de Primăria Ploieşti, „atacate” de ofertanţi

Licitațiile fără contestații sau fără solicitări de clarificări ale documentațiilor par să fie de domeniul fantasticului în România! Solicitarea de clarificări la caietele de sarcini sau la fișele de date este doar o etapă incipientă care precede contestațiile “prelungitoare” de proceduri de achiziție, iar acesta este riscul, în momentul actual, care paște Primăria Ploiești și în cadrul licitației pentru cumpărarea prin acord-cadru a 50 de autobuze noi, Diesel Euro VI.
Caietul de sarcini a fost, însă, atacat de către firmele interesate să participe la procedura de achiziție, autoritatea contractantă – Primăria Ploiești – fiind obligată să modifice unele prevederi, pentru a nu se ajunge deja la plângeri depuse la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.
Una dintre clarificări și, prin urmare, modificări la documentația de atribuire a vizat condiția impusă de municipalitatea ploieșteană ca toate autobuzele să fie produse în anii 2017 sau 2018, precizare considerată discriminatorie de către una dintre firmele interesate de parafarea contractului de furnizare a celor 50 de autobuze noi către Primăria Ploiești.

În caietul de sarcini al licitației se preciza, printre alte condiții, că toate autobuzele ar trebui să fie fabricate de un singur producător, să fie același model și ieșite din fabrică în anii 2017 sau 2018, cu o capacitate de minimum 90 de locuri, din care cel puțin 23 de locuri pe scaune și cu podea joasă, fără niciun fel de trepte, pentru ca persoanele cu handicap să poată să urce cu scaunele rulante.
Una dintre cerințele de mai sus a fost, însă, modificată în urma unei solicitări de clarificare depusă de un operator economic. Este vorba despre condiția ca autobuzele noi să fie fabricate în 2017 sau în 2018, despre care firma contestatoare a acestei condiții din caietul de sarcini a cerut explicații suplimentare: “Vă solicităm să clarificați dacă se dorește achiziționarea de autobuze uzate fizic sau moral ca urmare a staționării într-un stoc din anul 2017 până în 2020 (este bine-cunoscut faptul că anumite garnituri, bucșe, chedere, componente din cauciuc sau plastic își pierd proprietățile fizice ca urmare a staționării într-un stoc) sau se dorește achiziționarea de autobuze noi produse și livrate în anul semnării contractului subsecvent și care înglobează tehnologiile de ultimă generație, îndeplinesc condițiile tehnice și de siguranță pentru circulația pe drumurile publice, inclusiv normele referitoare la poluare în vigoare la data livrării produselor conform cerințelor din caietul de sarcini. De asemenea, cerința <vor fi fabricate în 2017-2018> încalcă principiul nediscriminării și favorizează anumiți ofertanți care vor avea autobuze pe stoc la data depunerii ofertei”.
Autoritatea contractantă s-a văzut obligată să modifice una dintre condițiile din caietul de sarcini la care se face referire în solicitarea de clarificare menționată, astfel că, potrivit noilor cerințe, toate cele 50 de autobuze care ar urma să fie achiziționate vor fi produse de același producător, vor fi același model și vor fi fabricate în anul în care se încheie contractul subsecvent.
O altă solicitare de clarificare a prevederilor din documentația de atribuire a făcut referire la media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani. “Având în vedere că licitația este organizată în anul 2018, considerăm că probabil dintr-o eroare se solicită media cifrei de afaceri globală a ofertantului pentru anii 2014, 2015, 2016”, au arătat – pe bună dreptate – reprezentanții unui operator economic. Și aici, Primăria Ploiești a fost nevoită să-și recunoască greșeala, modificând fișa de date a achiziției, specificând că media cifrei de afaceri globală a ofertantului trebuie să fie aferentă anilor 2015, 2016 și 2017.
În urma procedurii de achiziție, în cel mai bun caz prin toamna acestui an, va fi încheiat un acord-cadru cu un singur agent economic, valabil doi ani, cu o valoare estimată de 41,3 milioane de lei fără TVA. Pentru că va fi vorba despre un acord-cadru, vor fi încheiate contracte subsecvente, câte unul pe semestru, valoarea estimată a celui mai mic contract subsecvent fiind de 4,13 milioane de lei.
Până la jumătatea lunii martie, firmele trebuie să depună oferte în SEAP, data limită pentru evaluarea acestora fiind iunie 2018.

Sursa: http://ziarulprahova.ro/2018/03/hibele-licitatiei-pentru-autobuze-organizata-de-primaria-ploiesti-atacate-de-ofertanti/
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Martie 21st 2018, 10:38 am
IN ATENTIA ELEVILOR CURS DE ZI CU DOMICILIUL SAU RESEDINTA IN MUNICIPIUL PLOIESTI, BENEFICIARI DE ABONAMENT NOMINAL LUNAR GRATUIT 100% VALABIL PE TOATE TRASEELE

Incepand cu data de 26.03.2018 elevii curs de zi cu domiciliul sau resedinta in municipiul Ploiesti, care beneficiaza de abonament gratuit pe toate traseele conform HCL nr.354/18.10.2017 isi pot preschimba abonamentele lunare gratuite 100% si prin tonetele societatii.
Documentele necesare preschimbarii abonamentelor:
- Legitimatia de abonament gratuit pentru elevi;
- Abonament luna anterioara;

De retinut:
Actele se depun o singura data la sediul S.C.TCE S.A.Ploiesti, dupa care ulterior abonamentele se pot preschimba lunar de la orice toneta a societatii, in baza legitimatiei de abonament gratuit pentru elevi si abonamentul din luna anterioara.


S.C. T.C.E. S.A. PLOIESTI
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Martie 26th 2018, 4:20 pm
ANUNT LICITATIE - VANZARE 17 TROLEIBUZE

S.C. Transport Calatori Express S.A. Ploiesti, str. Gageni, nr.88, tel.0244-543.001, 0244-543 751, int.111, fax. 0244-513.228, organizeaza in ziua de 12.04.2018, ora 11:00, la sediul societatii, licitatia publica deschisa cu strigare pentru valorificarea prin vanzare a 17 troleibuze scoase din functiune, cu pretul de pornire 260830,00 lei.

Inscrierile participantilor la licitatie se vor face prin depunerea documentelor pentru participare la registratura societatii impreuna cu taxa de participare de 200 lei (nerambursabila) si garantia de participare in valoare de 15000 lei. Caietul de sarcini poate fi solicitat la Serviciul Achizitii din cadrul societatii.

Documentele de participare la licitatia de vanzare a bunurilor se primesc pana la data de 12.04.2018 ora 10:00.

In caz de neadjudecare, licitatia se va repeta la data de 18.04.2018 ora 11:00 si 24.04.2018 ora 11:00 in acelasi loc.

Si in cadrul acestor licitatii ofertantii vor prezenta documentele de participare pana la ora 10:00 din zilele respective.

Bunurile care fac obiectul licitatiei pot fi vazute in str. Ghe.Gr. Cantacuzino, nr.283, Ploiesti.

http://www.ratph.ro/
Continut sponsorizat

!NEWS ALERT! - Pagina 17 Empty Re: !NEWS ALERT!

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum