TransPloiesti
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

TCE: Amenzi Empty TCE: Amenzi

la data de Aprilie 22nd 2011, 7:11 pm
Amenzi

Conform H.C.L. 433 / 2015, cap III, art.5 constituie contravenții și se sancționează cu amendă între 250 - 2500 Lei pentru persoane fizice următoarele fapte:

1. Coborarea, urcarea, blocarea sau fortarea usilor mijlocului de transport pe timpul mersului, transportul de animale vii sau pasari cu exceptia celor acceptate de legislatia in vigoare; transportul de geamuri, oglinzi, unelte agricole, fierastraie, etc.; transportul obiectelor urat mirositoare, a hainelor sau materialelor care murdaresc sau agata pe ceilalti calatori, calatoria cu mijloacele de transport pe tampoane sau intre vagoanele tramvaielor.

2. Transportul de materiale explozibile in mijloacele de transport in comun.

3. Antrenarea de discutii cu conducatorul mijlocului de transport si intrarea persoanelor straine in cabina acestuia pe timpul transportului.

4. Difuzarea de muzica obscena in mijlocul de transport in comun.

5. Deteriorarea aparatelor de taxat, a canapelelor, a instalatiilor de iluminat sau oricare alte utilitati din dotarea mijloacelor de transport – se recupereaza prejudiciul conform legii.

6. Provocarea de scandal in mijloacele de transport in comun sau in incinta dispeceratelor.

7. Fumatul, scuipatul, consumul de seminte si bauturi alcoolice, precum si a altor alimente care conduc la disconfortul celorlalti calatori si aruncarea de hartii, ambalaje si resturi de orice fel in mijloacele de transport in comun.

8. Nerespectarea normelor de pastrare a curateniei in mijloacele de transport in comun.

9. Cantatul, cu exceptia colindelor in perioada sarbatorilor de iarna, in mijloacele de transport in comun.

Conform H.C.L. 433 / 2015 si H.C.L. 530 / 2015, calatoria in mijloacele de transport in comun fara legitimatie de calatorie valabila, va fi sanctionata pe loc sau in termen de 48 ore cu bilet de suprataxa in valoare de 63 lei/bilet sau cu amenda de la 100 la 500 lei.

Biletul de suprataxa se poate achita in termen de 48 ore la toate punctele de vanzare a titlurilor de calatorie ale S.C. TCE S.A. Ploiesti sau in contul nr. RO36BRDE300SV04345703000, deschis la BRD sucursala Ploiesti si se va transmite dovada platii prin fax la numarul 0244 513228 sau prin email la adresa: amenzi@ratph.ro.

Amenda se poate achita in contul nr. RO19TREZ52121350201XXXXX, deschis la Trezoreria Ploiesti, la punctele de incasare situate in Ploiesti, B-dul Independentei nr. 16, Soseaua Vestului nr. 19 sau in str. Basarabi nr. 5, iar chitanta se va transmite prin posta - recomandat, la sediul S.C. TCE S.A. Ploiesti, str. Gageni nr. 88, in termen de maxim 15 zile de la intocmirea/comunicarea procesului verbal.

Pentru contraventiile savarsite de minorii intre 14 si 18 ani, minimul si maximul amenzii stabilite in actul normativ pentru fapta savarsita se reduc la jumatate.

Impotriva procesului verbal, contravenientul poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii, care se va depune spre solutionare la Judecatoria Ploiesti.

Programul de lucru cu publicul de la Ghișeul Amenzi ( Camera 17 ) este următorul:
Luni – Vineri : 7:00 - 19:00
Sâmbătă - Duminică : Închis


Ultima editare efectuata de catre Catalin.C in August 17th 2013, 1:23 pm, editata de 2 ori
BogdanPetrini
BogdanPetrini
Co-Administrator
Mesaje : 341
Data de inscriere : 13/09/2013
Varsta : 23
Localizare : Ploiesti, PH, RO

TCE: Amenzi Empty Re: TCE: Amenzi

la data de Februarie 25th 2016, 6:22 pm
ANUNȚ CU PRIVIRE LA OBLIGAȚIA CĂLĂTORILOR DEPISTAȚI FĂRĂ TITLU DE CĂLĂTORIE VALABIL DE A PREZENTA ACTUL DE IDENTITATE CONTROLORILOR DE LEGITIMAȚII


Conform OG nr.2/2001, capitolul 2, articolul 18: "Contravenientul este obligat să prezinte agentului constatator, la cerere, actul de identitate."

Conform OG nr.2/2001, capitolul 2, articolul 15, alineatul (2):

  • Pot fi agenți constatatori: primarii, ofițerii și subofițerii din cadrul Ministerului Administrației și Internelor special abilitați, persoanele Împuternicite În acest scop de miniștri și de alți conducători ai autorităților administrației publice centrale, de prefecți, președinți ai consiliilor judetene, primari, de primarul general al municipiului București, precum și de alte persoane prevăzute În legi speciale."

Conform HCL nr.433/25.11.2015, cap. IV, art. 10: "Faptele contravenționale prevăzute la articolul 5, literele a-b vor fi constatate și sancționate de către angajații Împuterniciți ai SC Transport Călători Express SA Ploiești.

Faptele contravenționate prevăzute la articolul 5, literele a-b sunt:

  • Litera a: Călătoria fără titlu valabil (fără bilet sau abonament de călătorie, cu bilet necompostat sau compostat necorespunzator, cu abonament de călătorie nevalabil pentru perioada de timp respectivă)
  • Litera b: Folosirea abonamentelor de călătorie de către alte persoane decât titularii acestora precum și folosirea biletelor cu reducere sau acordate gratuit, de către alte persoane decat cele îndreptatite sa beneficieze de ele.


SC Transport Călători Express SA
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum