TransPloiesti
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Reconstrucția Hipodromului Empty Reconstrucția Hipodromului

la data de Iunie 15th 2014, 3:36 pm
CUM VA ARĂTA ÎN 2015 HIPODROMUL DIN PLOIEȘTI. IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE
( sursa: www.phon.ro / noiembrie 2013 )

Hipodromul din Ploiești, construit și inaugurat în anul 1921, a găzduit de-a lungul timpului sute de derby-uri, dar de ani buni se află într-o stare jalnică, tribuna oficială având un grad ridicat de risc.

În anul 2005 Primăria Ploieşti a concesionat Hipodromul firmei italiene Ippodromi & Citta SPA, care, la acea vreme, s-a obligat să investească în reabilitarea bazei hipice. Dupa doi ani, însă, contractul cu italienii a fost reziliat deoarece aceştia nu s-au ţinut de promisiuni. După o perioadă îndelungată de litigii, Tribunalul Prahova a decis la începutul lui 2010 ca Hipodromul să reintre în patrimoniul municipiului.
Singura arenă hipică de trap din ţară va deveni însă una modernă. Ba mai mult, reprezentanţii municipalităţii speră chiar ca arena să devină un punct de atracţie turistică.

Modernizarea Hipodromului presupune amenajarea unor piste de trap şi de galop, construirea unei noi tribune, dar şi realizarea unei parcări. Tot aici vor fi construite şi 7 grajduri cu o capacitate de 208 boxe. În plus, dintre cele 22 de hectare ale bazei hipice, 9 vor deveni spaţii verzi şi locuri de agrement. Pentru ca planurile municipalităţii să se realizeze există şi o condiţie: să se facă economii din proiectele derulate cu fonduri europene din cadrul Polului de creştere. Procentul pe care Primăria Ploieşti ar trebui să-l asigure pentru modernizarea Hipodromului este de 50%, pentru că este un proiect care va genera venituri oraşului.

Costul estimativ al proiectului este de 189 de milioane de lei.

“Sperăm ca până în primăvara anului viitor să semnăm şi acest contract” declara la începutul lunii, edilul oraşului, Iulian Bădescu.

Reconstrucția Hipodromului Hipodr10

Reconstrucția Hipodromului Hipodr11

Reconstrucția Hipodromului Hipodr12

Reconstrucția Hipodromului Hipodr13

Reconstrucția Hipodromului Hipodr14

Reconstrucția Hipodromului Hipodr15

Reconstrucția Hipodromului Hipodr16

Reconstrucția Hipodromului Hipodr17

Reconstrucția Hipodromului Hipodr18

Reconstrucția Hipodromului Hipodr19

Reconstrucția Hipodromului Hipodr20

Reconstrucția Hipodromului Hipodr21

Reconstrucția Hipodromului Hipodr22

Reconstrucția Hipodromului Hipodr23
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Reconstrucția Hipodromului Empty Re: Reconstrucția Hipodromului

la data de Iunie 15th 2014, 3:38 pm
VESTE BUNĂ! Ultima declarație importantă a primarului Bădescu
Data publicării: 29 martie 2014 | Ora: 11:18 am / sursa: www.phon.ro


La ora actuală, administrația din Ploiești a semnat contractele de finanțare din fonduri europene pentru mai multe proiecte importante din oraș, reabilitarea liniei de tramvai, realizarea pasajului de la Gara de Vest (detalii AICI) și a Parcului Municipal Vest. Încă o veste bună, aflată pe surse de PHON.RO, este că următorul proiect care va fi semnat de primarul Iulian Bădescu este reabilitarea Hipodromului din Ploiești.

Contactat de PHON.RO, primarul Bădescu a spus că „într-adevăr, din ultimele informații pe care le avem, rezultă faptul că primăria poate asigura cofinanțarea acesti proiect foarte important pentru orașul nostru“.

Pentru a putea demara acest proiect, Primăria Ploieşti a făcut economii de la celelalte investiţii bazate pe fonduri europene, urmând să asigure o cofinanțare în proporție de 50% a acestui proiect evaluat la 189 de milioane de lei. Cofinanțarea este impusă de faptul că modernizarea hipodromului va genera venituri orașului.

“Ca urmare a economiilor provenite din fonduri europene vom anunţa în cel mai scurt timp pe SEAP proiectul care priveşte reamenajare Hipodromului din Ploieşti” , ne-a declarat și Mihaela Iamandi, director Direcţia Tehnic-Investiţii din cadrul Primăriei Ploieşti.

În anul 2005, Primăria Ploieşti a concesionat Hipodromul firmei italiene Ippodromi & Citta SPA, care, la acea vreme, s-a obligat să investească în reabilitarea bazei hipice. Dupa doi ani, însă, contractul cu italienii a fost reziliat deoarece aceştia nu s-au ţinut de promisiuni. După o perioadă îndelungată de litigii, Tribunalul Prahova a decis la începutul lui 2010 ca Hipodromul să reintre în patrimoniul municipiului.

Modernizarea Hipodromului presupune amenajarea unor piste de trap şi de galop, construirea unei noi tribune, dar şi realizarea unei parcări. Tot aici vor fi construite şi 7 grajduri cu o capacitate de 208 boxe. În plus, dintre cele 22 de hectare ale bazei hipice, 9 vor deveni spaţii verzi şi locuri de agrement.

Hipodromul Ploiești este singura arenă hipică de trap din ţară. A fost inaugurat în anul 1921 și a găzduit de-a lungul timpului sute de derby-uri, dar de ani buni se află într-o stare jalnică, tribuna oficială având un grad ridicat de risc.
Ionut98
Ionut98
Moderator
Mesaje : 148
Data de inscriere : 03/08/2012
Varsta : 22
Localizare : Ploiesti

Reconstrucția Hipodromului Empty Re: Reconstrucția Hipodromului

la data de Iulie 9th 2014, 6:56 pm
Anunţul primarului Bădescu pentru Hipodromul Ploieşti - VIDEO
Publicat pe 4 iulie 2014 / Sursa: www.observatorulph.ro

Proiectul de reabilitare a Hipodromului Ploieşti va fi realizat 50% cu finanţare europeană şi 50% cu fonduri din bugetul local. Contractul pentru investiţie a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării, a declarat Iulian Bădescu, primarul municipiului Ploieşti.

Edilul municipiului Ploieşti a anunţat, în şedinţa Consiliului Local Ploieşti, că a fost semnat contractul de finanţare şi că luna aceasta se aşteaptă depunerea ofertelor pentru reabilitarea Hipodromului Ploieşti. Costul investiţiilor a fost modificat între timp, prin diminuarea sumelor, având în vedere că lucrarea va fi executată în urma economiilor realizate la contractele privind reabilitarea liniilor de tramvai din municipiu.

Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Reconstrucția Hipodromului Empty Re: Reconstrucția Hipodromului

la data de August 21st 2014, 2:33 pm
Hipodromul din Ploieşti, în linie dreaptă. Trei firme, interesate de proiect

Municipalitatea ploieşteană a demarat încă din luna iunie procedurile prin care proiectul de reabilitare a Hipodromului a intrat, efectiv, în linie dreaptă.

Astfel, la o distanţă de două luni de la urcarea pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), moment în care a fost postată invitația de participare la licitație a firmelor interesate de reconstrucția Hipodromului Ploiești, Primăria a primit oferte de la trei societăţi constructor.

Invitația de participare la licitație a fost postată pentru că, în jur de 1 iulie, finanțarea ar putea fi contractată și, în plus, este nevoie de o sondare a pieței, astfel încât firmele care să se angajeze în renovarea Hipodromului să aibă logistica necesară pentru a duce la capăt lucrările.

În fapt, contactul de finanțare a proiectului este de aproximativ 60 de milioane de lei fără TVA, bani care vor fi suportaţi în proporţie de 50%-50% din fonduri europene și contribuția bugetară a orașului.

Reabilitarea constă în dărâmarea completă a bătrânului hipodrom, singurul de trap din România, şi construirea unui centru hipic modern.

Termenul de execuție impus de UE este decembrie 2015.
Reconstrucția Hipodromului 2z5ueth
http://www.phon.ro/hipodromul-din-ploiesti-in-linie-dreapta-trei-firme-interesate-de-proiect.html
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Reconstrucția Hipodromului Empty Re: Reconstrucția Hipodromului

la data de Noiembrie 20th 2014, 1:17 pm
CINE A CÂŞTIGAT CONTRACTUL PENTRU MODERNIZAREA HIPODROMULUI

Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a semnat astăzi contractul cu privire la modernizarea Hipodromului Ploieşti.  Valoarea contractului este de peste 12,7 milioane de euro, fără TVA.

Porivit contractului proiectul prevede realizarea a trei drumuri de acces, a trei parcări cu 219 locuri de parcare (162 de locuri pentru spectatori, 33 pentru vip-uri şi 24 pentru echipe), precum şi construirea unei piste de trap, a unei piste de galop şi a unei căi de rulare.

Totodată, în proiect este prinsă şi construirea clădirii pentru tribune, cu o suprafaţă de 2.357,25 mp, a cabinei pentru portar, dar şi a grajdurilor, respectiv şapte clădiri identice pentru cai, precum şi a hangarului pentru furaje.  Valoarea totală a contractului este de 53.625.346 lei lei fără TVA, iar contractul prevede ca termen de finalizare durata de 12 luni. Câştigătorul  licitaţiei de atribuire a contractului de lucrări este Asocierea SC CONSTRUCTII ERBASU SA si SC TOTAL STRADA SRL, a anunţat astăzi Primăria Ploieşti.

http://www.observatorulph.ro/administratie/46770-cine-a-castigat-contractul-pentru-modernizarea-hipodromului
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Reconstrucția Hipodromului Empty Re: Reconstrucția Hipodromului

la data de Noiembrie 28th 2014, 6:09 pm
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Reconstrucția Hipodromului Empty Re: Reconstrucția Hipodromului

la data de Iulie 5th 2015, 1:33 pm
Se lucrează și în weekend pe șantierul Hipodromului din Ploiești. Care este stadiul lucrărilor FOTO

Lucrările avansează în ritm alert pe Hipodromul din Ploiești, iar șantierul nu se închide nici în weekend, dovadă câteva fotografii realizate în weekend pe arena hipică. Potrivit unor centralizări recente ale Primăriei Ploiești, lucrările la hipodrom sunt gata în procent de peste 32% și ar trebui finalizate în decembrie 2015.

Contractul pentru modernizarea hipodromului a fost semnat pe 20 noiembrie 2014. Conform proiectului, noul Hipodrom din Ploiești va avea amenajate trei parcări cu 219 locuri, o pistă de trap și una de galop. De asemenea vor fi construite o tribuna nouă pentru spectatori și 7 grajduri.

Valoarea contractului este de peste 53,6 milioane fără TVA, majoritatea fonduri europene.

Mai jos, fotografii actuale de pe șantierul Hipodromului :

Reconstrucția Hipodromului 35bv0o8

Reconstrucția Hipodromului V4cf82

Reconstrucția Hipodromului 10pvtrd

Reconstrucția Hipodromului 2qnnqpu

Reconstrucția Hipodromului 2gtn878

Reconstrucția Hipodromului 2mq56hi

Reconstrucția Hipodromului 2ecoupu

http://www.phon.ro/se-lucreaza-si-in-weekend-pe-santierul-hipodromului-din-ploiesti-care-este-stadiul-lucrarilor-foto.html
Andrada
Andrada
Mesaje : 8
Data de inscriere : 23/12/2014
Varsta : 23

Reconstrucția Hipodromului Empty Re: Reconstrucția Hipodromului

la data de August 22nd 2015, 10:00 pm
Lucrarile la Hipodromul Ploiesti sunt in plina desfasurare. Dupa finalizarea lucrarilor, precizează reprezentanţii firmei,  acesta va beneficia de urmatoarele caracteristici tehnice :

– Trei drumuri de acces
– Trei parcări cu un număr total de 219 locuri de parcare din care 162 parcare spectatori, 33 parcare vip şi 24 parcare pentru echipe.
– Piste :
a) Pista trap – proiectată are o suprafaţă de 36.594 mp, o lungime de 1200 m.
b) Pista galop – proiectată are o suprafaţă 30.944 mp şi este acoperită cu iarbă rezistentă la uzură.
c) Cale de rulare – Maşina arbitrilor ce evaluează conduita candidaţilor pe parcursul curselor de trap se va deplasa pe această cale (cu lăţimea de 3 metri) din interiorul pistelor (aproximativ 10 metri de la pista pentru trap). Aceasta va servi totodată că şi cale de serviciu pentru ambulanţă sau personalul care pregăteşte şi dă plecarea.
d) Ronduri de mers şi ring de prezentare – pe o suprafaţă de 402.00 mp.
– Reţele edilitare (alimentare cu apă, reţele canalizare menajeră, pluvială, drenuri, instalaţii electrice exterioare şi iluminat, reţea gaze naturale, reţea termoficare)
– Clădiri:
a) Clădire tribune – acesta grupează toate funcţiile şi serviciile pentru public, profesionişti şi organizatori – cu o suprafaţă constuită de 2357,25 m
b) Cabina portar – o clădire Parter, cu structură din lemn – pentru asigurarea unui control/pază al autovehiculelor destinate transportului de cai şi personalului aferent – cu o suprafaţă construită de 26,10 m
c) Grajduri – 7 clădiri identice Parter, cu structură din lemn – destinate adăpostirii cailor – cu o suprafaţă construită/unitate de 444,10 m
d) Salivarium şi boxe cai – o clădire Parter, cu structură din lemn e) cu funcţie de recoltare probe şi grajduri – cu o suprafaţă construită/unitate de 444,10 m
f) Hangar de întreţinere şi depozitare materiale – o clădire Parter, cu structură din lemn – destinată întreţinerii hipodromului ce cuprinde: atelier reparaţii, birou, spaţiu tehnic, depozit unelte, garaj utilaje grup sanitar şi depozit materiale – cu o suprafaţă construită de 444,10 m
g) Hangar furaje şi depozitare temporară deşeuri – o clădire Parter, cu structură din lemn – cu o suprafaţă construită/unitate de 444,10 m
h) Hangar instalaţii preepurare şi depozitare sulky – o clădire Parter, cu structură din lemn – cu funcţie de adăpostire a instalaţiilor – cu o suprafaţă construită de 444,10 m
i) Înşeuare – o clădire Parter, cu structură din lemn unde caii sunt echipaţi cu harnaşamentul necesar în participarea la curse cu o suprafaţă construită de 66,87 m
j) Construcţii anexe aferente sistemului centralizat de alimentare cu apă potabilă, ale reţelelor de canalizare pluvială, ale instalaţiilor electrice şi ale instalaţiilor sanitare din incinta hipodromului.
Reconstrucția Hipodromului Stadiul-lucrarilor-hipodrom-ploiesti
Sursa: gazetaph.ro
Continut sponsorizat

Reconstrucția Hipodromului Empty Re: Reconstrucția Hipodromului

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum