TransPloiesti
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de Iunie 15th 2014, 3:57 pm
Din 2012 avem informații legate de construirea mărețului spital de pediatrie în locul fostei clădiri Petrom OMW, firmă ce a donat sediul Primăriei Ploiești. Însuși primarul Municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, spune că în acest an vor începe lucrările la spital. Până când ne vom putea baza pe clădirea nouă, vă invit să citiți câteva articole din presă ÎNCĂ din 2012:

_____________________________________________________________

Data publicării: 31 octombrie 2012 | Ora: 10:27 pm | www.phon.ro
IULIAN BĂDESCU LĂMUREŞTE SITUAŢIA VIITORULUI SPITAL DE PEDIATRIE


Proiectul de hotătrâre prin care primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, este mandatat să reprezinte municipalitea în viitoarele discuţii care vor fi purtate cu reprezentanţii OMV Petrom, în vederea preluării cu titlu gratuit a clădirii aflate în centrul oraşului, vis-a-vis de Catedrală, a trecut,însă, nu foarte uşor. Reprezentanţii PDL-ului în Consiliul Local Ploieşti au cerut lămuriri, fiind retincenţi în ceea ce priveşte gratuitatea şi necesitatea unor negocieri. Acestea au venit din partea edilului local, care a explicat cu lux de amănunte cerinţele celor de la OMV: ” Vă mărturisesc că sunt în discuţii cu cei de la OMV Petrom de foarte mult timp, cu privire la preluarea clădirii de sticlă din centrul oraşului cu titlu gratuit în patrimoniul primăriei , exclusiv pentru ceea ce consider că este foarte important pentru oraşul nostru, spitalul de pediatrie. Mi-aş fi dorit ca aceste discuţii să fie cât mai confidenţiale şi ele practic să fie dezvaluite în momentul în care eram sută la sută sigur că o să se întâmple acest lucru.Însă şi OMV Petrom au dezbătut deja, în biroul de conducere al companiei cererea noastră, a Ploieştiului, discuţiile pe care le-au avut cu mine, ca primar, şi ,pe cale de consecinţă, ne-au cerut ca la nivel de consiliu local să ne anunţăm intenţia noastră fermă de a prelua în patrimoniul primăriei , cu titlu gratuit, exclusiv pentru a face un spital de pediatrie din această locaţie şi v-aş ruga în sensul ăsta să adăugăm, în completarea art. 1, faptul că Primăria municipiului Ploieşti se obligă să nu schimbe destinaţia acestui spaţiu cel puţin 10 ani de acum înainte pentru că este o cerere pe care bordul companiei OMV a făcut-o, este şi normal să gândească aşa; pe lângă faptul că doresc ca acest spital, în cazul în care această clădire ne va fi dată, să fie folosită exclusiv pentru un spital de pediatrie, au cerut şi expres ca ea să fie exploatată de către municipaliatate şi, în niciun caz, să nu intrăm într-un parteneriat public-privat, tocmai de aceea este numit spital public de pediatrie. În rest, cred că suntem destul de aproape să obţinem pentru oraşul nostru această clădire; din punct punct de vedere al costurilor pentru realizarea acestui spital, lăsând la o parte valoarea clară pe care o are această clădire, ele evident se vor situa la maxim jumătate din cât ne-ar fi costat să facem o clădire nouă, de la cap până la final”.
Iulian Bădescu a mai vrut să puncteze şi faptul că există două proiecte de amenajare a clădirii într-o unitate spitalicească de nivel european.
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de Iunie 15th 2014, 3:58 pm
Data publicării: 6 aprilie 2013 | Ora: 12:23 pm | www.phon.ro
NOI PLANURI CU SPITALUL DE PEDIATRIE


Iulian Bădescu,primarul municipiului Ploieşti, doreşte ca noua unitate spitalicească pentru copii să aibă statut de Spital de Urgenţă Pediatrică Regional.

„Intenţionăm ca noul Spital de Pediatrie să fie un Spital de Pediatrie de Urgenţă Regional, astfel încât, în perioada 2014 – 2020 să existe posibilitatea de atragere de fonduri. În acest moment nu există o evaluare a costurilor necesare pentru amenajarea spitalului”, a declarat Bădescu. Edilul a mai anunţat că la capitolul fonduri de rezervă a fost prinsă alocarea a10 milioane de lei, bani necesari pentru amenajarea viitorului Spital de Pediatrie. Unitatea medicală ar urma să aibă două secţii de Pediatrie, Secţie de Chirurgie ortopedică, ORL, UPU, Bloc operator cu patru săli de operaţii, Secţie ATI, Secţie de Imagistică/ radiologie, Ambulator, farmacie şi Secţie de Anatomie Patologică.
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de Iunie 15th 2014, 3:58 pm

Data publicării: 11 iulie 2013 | Ora: 5:52 pm | www.phon.ro
CONDIŢIILE NECESARE PENTRU CA ÎN VIITORUL SPITAL DE PEDIATRIE SĂ AIBĂ LOC ASISTENŢĂ MEDICALĂ LA STANDARDE EUROPENE


Modul şi condiţiile în care sunt trataţi din punct de vedere medical copiii noştri ne interesează pe toţi. De aceea, pentru o asistenţă medicală pediatrică la standarde, dacă nu europene, cel puţin decente a apărut proiectul primarului Iulian Bădescu privind înfiinţarea unui centru medical modern. Însă până în acest moment s-a vorbit numai de clădirea în care se va muta Spitalul de Pediatrie şi nu despre necesităţile cadrelor medicale pentru a oferi serviciile medicale la care visăm. Pentru a afla punctele importante legate de asistenţa medicală şi de dotările necesare care sunt necesare pentru a transforma viitorul sediu al Spitalului de Pediatrie într-o unitate spitalicească în adevăratul sens al cuvântului, am discutat cu Oresta Vasile, directorul Spitalului de Pediatrie Ploieşti.
“Pentru a avea condiţii igienico-sanitare corespunzătoare pentru asigurarea asistenţei şi activităţii medicale în spital, în judeţul Prahova şi în municipiul Ploieşti în principal este nevoie de o nouă unitate spitalicească. Actualul spital are un spaţiu neadecvat pentru sălile de aşteptare. Se creează condiţii de aglomerare pentru că sunt foarte mulţi pacienţi. Avem nevoie de alte condiţii pentru saloanele în care internăm copii.Ca să ne aliniem condiţiilor europene trebuie să avem saloane de 1-2 paturi atât pentru copii cât şi pentru mame . Totodată avem nevoie şi de instalaţiile sanitare necesare pentru a minimizeze riscul unor infecţii nozocomiale.De asemenea, pentru judeţul Prahova ar mai fi necesar crearea unor secţii de Oftalmologie şi ORL , întrucât pentru copii există numai sistem ambulator ORL şi Oftalmologic. Dacă până acum am vorbit că este necesar un spital pentru a asigura condiţiile hoteliere, ca să asigurăm o asistenţă medicală de calitate , avem nevoie de aparatură la nivelul standardelor europene . Actualmente există aparatură, dar ştiţi că orice aparatură are nu numai uzură fizică ci şi morală şi suntem într-un domeniu care în fiecare zi se aduc noutăţi.Deci, vom avea nevoie de o aparatură aproape pentru toate secţiile spitalului care să fie nouă.Se ştie de altfel că şi contractul cu Casa de Ajutor de Sănătate,când îl încheiem, necesită un anumit dosar în care este notată şi vechimea aparatelor pe care le folosim. Măcar o dată la 3-4 ani trebuiesc actualizate din punct de vedere moral . Vorbim de un spital, vorbim de aparatură, dar mai este o problemă extreme de importantă, pe care o cunoaştem cu toţii şi anume cea a resurselor umane. Putem să le avem pe toate cele enumerate mai sus, dar trebuie să avem şi oameni bine pregătiţi şi motivaţi pentru a fi şi creativi în acest domeniu. În momentul în care creăm condiţii hoteliere, avem şi aparatura necesară cu siguranţă vom avea nevoie şi de persoanele care trebuie să fie motivate să rămână în spitalele noastre şi să-şi desfăşoare activitatea în condiţii foarte bune.Sunt într-un totul de acord cu propunerea primarului Iulian Bădescu de a înfiinţa un nou spital de copii cu toate criteriile medicale îndeplinite .În ceea ce priveşte numărul de paturi, acesta nu este stabilit de noi şi nici de autorităţile locale.Este un punct de politică de sănătate la nivel naţional. Nu putem să creăm un număr de paturi mult prea mare pentru că ştiţi că se doreşte tratarea în ambulator şi internarea strictă a cazurilor care nu pot fi tratate la domiciliu”, ne-a declarat Oresta Vasile, directorul Spitalului de Pediatrie Ploieşti.
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de Iunie 15th 2014, 3:59 pm
Data publicării: 16 iulie 2013 | Ora: 9:32 am | Sursa: www.phon.ro
SPITALUL DE PEDIATRIE, LA GRANIŢA DINTRE ROMÂNIA ŞI EUROPA. INTERVIU CU DR. ORESTA VASILE


Într-un sistem al sănătăţii în care statul român mai mult împiedică decât să sprijine managerii de spitale, cei din urmă reuşesc, câtuşi de puţin, să modernizeze unităţile spitaliceşti .Într-o altă ordine de idei, modul şi condiţiile în care sunt trataţi din punct de vedere medical copiii noştri ne interesează pe toţi. De aceea am discutat despre ceea ce înseamnă să conduci un spital pentru copii cu dr. Oresta Vasile, managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti.

Reporter: Într-un sistem al sănătăţii subfinanţat, aţi reuşit să modernizaţi în vreun fel Spitalul de Pediatrie din Ploieşti?

Oresta Vasile: Toată lumea se plânge că nu sunt bani în sănătate. Într-adevăr necesităţile sunt mari iar cererea este mai mare decât oferta.Într-un spital despre care s-a scris multe, şi bune şi rele, am reuşit în ultimii ani să obţinem sponsorizări şi să dotăm anumite secţii ale unităţii spitaliceşti. Anul trecut s-a modernizat una dintre sălile de operaţie cu o masă operatorie, foarte modernă, cu lampă scialitică pentru realizarea condiţiilor igienice în timpul operaţiei. În anii trecuţi am reuşit să atrag sponsorizări în valoare de 120.000 de euro. În 2012 s-a obţinut aparatură de laborator pe hematologie şi biochimie, aparatură modernă, şi aparatură pentru punctual de transfuzii, bancă de sânge.

R: La ce sumă se ridică valoarea sponsorizărilor?

OV: La cele 120.00 euro menţionate se mai adaugă alte 20.000 euro – 30.000 euro, bani care se regăsesc în aparatură de climatizare, frigidere, paturi pentru Secţia de Pediatrie II. Nu cred că cifrele au importanţă ci faptul că s-au făcut eforturi pentru a obţine sponsorizările enumerate mai sus.

R: Ce ne puteţi spune despre condiţiile în care un medic lucrează într-un spital de pediatrie?

OV: Ştie toată lumea cât de grea este viaţa medicilor într-un astfel de spital pentru faptul că noi facem gărzi. Acestea sunt extreme de obositoare în primul rând pentru că acestea ne schimbă ritmul de viaţă. Nu suntem atât de mulţi încât să avem libere după o zi de gardă, practic un medic poate sta la muncă aproape 30 de ore.

R: Atunci dacă au o viaţă aşa de grea, de ce merită ca un medic să stea în România?

OV: Pentru că medicina se face din pasiune. În medicină dacă nu ai pasiune nu o faci. Dar pe lângă pasiune ar trebui să facem ceva să-l şi motivăm să rămână în România, mai ales pe cel tânăr deoarece la tinereţe rezidentul are nevoie de un venit modest cu care să poată să-şi întemeieze o familie, ceea ce în ziua de astăzi nu se prea întâmplă.

R: La nivelul Spitalului de Pediatrie există medici rezidenţi?

OV: Da, avem rezidenţi pe post. Anul acesta va veni un medic pediatru şi un ORL-ist. Mai avem rezident pe alergologie, pe cardiologie, pe dermatologie,pe medicină de urgenţă şi pe radiologie.

R: Acum avem noua clădire în care se va muta Spitalul de Pediatrie. De ce am mai avea nevoie pentru ca în Ploieşti să avem condiţii şi asistenţă medicală la standard europene?

OV: Pentru a avea condiţii igienico-sanitare corespunzătoare, pentru asigurarea asistenţei şi activităţii medicale în spital, în judeţul Prahova şi în municipiul Ploieşti în principal este nevoie de o nouă unitate spitalicească. Actualul spital are un spaţiu neadecvat pentru sălile de aşteptare. Se creează condiţii de aglomerare pentru că sunt foarte mulţi pacienţi. Avem nevoie de alte condiţii pentru saloanele în care internăm copii.Ca să ne aliniem condiţiilor europene trebuie să avem saloane de 1-2 paturi atât pentru copii cât şi pentru mame . Totodată avem nevoie şi de instalaţiile sanitare necesare pentru a minimizeze riscul unor infecţii nozocomiale.De asemenea, pentru judeţul Prahova ar mai fi necesar crearea unor secţii de Oftalmologie şi ORL , întrucât pentru copii există numai sistem ambulator ORL şi Oftalmologic. Dacă până acum am vorbit că este necesar un spital pentru a asigura condiţiile hoteliere, ca să asigurăm o asistenţă medicală de calitate , avem nevoie de aparatură la nivelul standardelor europene . Actualmente există aparatură, dar ştiţi că orice aparatură are nu numai uzură fizică ci şi morală şi suntem într-un domeniu care în fiecare zi se aduc noutăţi.Deci, vom avea nevoie de o aparatură aproape pentru toate secţiile spitalului care să fie nouă.Se ştie de altfel că şi contractul cu Casa de Ajutor de Sănătate,când îl încheiem, necesită un anumit dosar în care este notată şi vechimea aparatelor pe care le folosim. Măcar o dată la 3-4 ani trebuiesc actualizate din punct de vedere moral . Vorbim de un spital, vorbim de aparatură, dar mai este o problemă extreme de importantă, pe care o cunoaştem cu toţii şi anume cea a resurselor umane. Putem să le avem pe toate cele enumerate mai sus, dar trebuie să avem şi oameni bine pregătiţi şi motivaţi pentru a fi şi creativi în acest domeniu. În momentul în care creăm condiţii hoteliere, avem şi aparatura necesară cu siguranţă vom avea nevoie şi de persoanele care trebuie să fie motivate să rămână în spitalele noastre şi să-şi desfăşoare activitatea în condiţii foarte bune.Sunt într-un totul de acord cu propunerea primarului Iulian Bădescu de a înfiinţa un nou spital de copii cu toate criteriile medicale îndeplinite. În ceea ce priveşte numărul de paturi, acesta nu este stabilit de noi şi nici de autorităţile locale.Este un punct de politică de sănătate la nivel naţional. Nu putem să creăm un număr de paturi mult prea mare pentru că ştiţi că se doreşte tratarea în ambulator şi internarea strictă a cazurilor care nu pot fi tratate la domiciliu.
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de Iunie 15th 2014, 4:00 pm
Data publicării: 1 august 2013 | Ora: 11:53 am | www.phon.ro
CE SPUNE ORESTA VASILE DESPRE NOUL SCANDAL DE LA SPITALUL DE PEDIATRIE DIN PLOIEŞTI


Spitalul de Pediatrie din Ploieşti este implicat într-un nou scandal. Mihalea Rus, managerul Teatrului de Păpuşi din Ploieşti, a postat pe pagina sa de facebook clipele de coşmar trăite de fetiţa ei în momentul asigurării asistenţei medicale de către medicii unităţii pediatrice.
Drept urmare, Oresta Vasile, managerul Spitalului de Pediatrie din Ploieşti, ne-a declarat faptul că li s-au cerut note explicative celor doi medici şi că urmează să fie discutat acest caz în cadrul Comisiei de Etică.
“Probabil cei doi erau foarte obosiţi şi stresaţi. Însă în faţa pacientului nu ai voie să fii decât foarte blând. Nu este o scuză. Suntem oameni, dar ca doctori nu ar trebui să fim oameni, să nu ne supărăm şi să nu fim obosiţi. Am cerut note explicative şi supunem acest caz Comisiei de Etică”, ne-a declarat Oresta Vasile, managerul Spitalului de Pediatrie din Ploieşti.
Totodată, directorul unităţii a luat legătura şi cu Mihaela Rus pentru a afla ce s-a întâmplat în ziua respectivă.
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de Iunie 15th 2014, 4:01 pm
Data publicării: 3 februarie 2014 | Ora: 1:45 pm | Sursa: www.phon.ro
PRIMARUL BĂDESCU: ÎN PRIMĂVARĂ VOM ÎNCEPE LUCRĂRILE LA SPITALUL DE PEDIATRIE


Proiectul privind construirea Spitalului de Pediatrie din Ploieşti intră în linie dreaptă. În primăvara acestui an vor fi demarate lucrările de amenajare a clădirii în care va funcţiona noul Spital de Pediatrie (fostul sediu Petrom).

“În ceea ce priveşte Spitalul de Pediatrie, îmi doresc ca în acest an să semnăm contractul de execuţie. Pentru acest lucru este nevoie de contractarea unui împrumut de 25 milioane lei. Valoarea totală a lucrării este estimată în jurul sumei de 80 milioane lei. În plus, în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, în primăvara acestui an, începem construirea parcării supraetajate. Totul se va încheia cu modernizarea străzii Cuza, astfel încât să avem o stradă nouă care să satisfacă doleanţele cetăţenilor din zonă şi nu numai”, ne-a declarat Iulian Bădescu, primarul municipiului Ploieşti.

Totodată, edilul şi-a propus să coopteze medici de renume la nivel naţional în echipa medicală a Spitalului de Pediatrie .

“Avem cadrele medicale care lucrează în actuala unitate spitalicească. Acestea vor fi relocate în noua clădire. În plus, planul meu de a aduce doi, trei specialişti de renume la nivel naţional la Ploieşti va fi pus în aplicare atunci când ne vom apropia de finalizarea lucrărilor, motiv pentru care, în maxim doi ani vom avea finalizat şi cartierul Eden, unde vom oferi posibilitatea acestor doctori să locuiască”, a mai precizat Bădescu.
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de Iunie 15th 2014, 4:02 pm
Data publicării: 8 aprilie 2014 | Ora: 6:00 am | Sursa: www.phon.ro
Cât va costa Spitalul de Pediatrie din Ploiești și când va fi gata!

Lucrările la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, care va fi amenajat în fostul sediu Petrom din centrul Ploieștiului, vor demara în curând.

“La sfârșitul lunii august va fi licitația pentru proiectul tehnic, de execuție și dotare a Spitalului de Pediatrie. Proiectul va fi realizat în doi ani de la perfectarea tuturor procedurilor și va costa aproximativ 20 de milioane de euro, cu tot cu dotări”, ne-a spus primarul Ploieștiului Iulian Bădescu.

Reamenajarea zonei presupune ca în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor să înceapă construcția unei parcări supraetajate, dar și modernizarea străzii Cuza.

Totodată, edilul şi-a propus să coopteze medici de renume la nivel naţional în echipa medicală a Spitalului de Pediatrie.
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de Iulie 24th 2014, 8:55 pm
Ultimele informații despre Spitalul de Pediatrie din Ploiești. Iulian Bădescu: Am finalizat documentația

O necesitate pentru Ploiești și, în același timp, o promisiune din campania electorală a primarului Iulian Bădescu, proiectul de înființare a noului Spital de Pediatrie din oraș prinde contur.

Edilul a anunțat la finalul ședinței de Consiliu Local Ploiești de joi faptul că “ Documentația în ceea ce privește Spitalul de Pediatrie Ploiești a fost finalizată. Sper ca în luna septembrie să-l urcăm pe SEAP (n.r. Serviciul Electronic de Achiziții Publice )”.

În prezent, se execută lucrări de amenajare a parcării supraetajate din spatele Casei Sindicatelor, care va deservi unitatea medicală, dar și zona centrală a Ploieștiului.

http://www.phon.ro/ultimele-informatii-despre-spitalul-de-pediatrie-din-ploiesti-iulian-badescu-am-finalizat-documentatia.html
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de Septembrie 5th 2014, 6:02 pm
Primarul Bădescu semnează contractul pentru Spitalul de Pediatrie. “Este proiectul meu de suflet”

Primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, va semna luni contractul de finanțare pentru lucrările de amenajare a Spitalului de Pediatrie. Primăria Ploiești se va împrumuta 19 milioane de euro de la CEC pentru finanțarea proiectului celui mai modern spital de pediatrie din regiune.

“Este proiectul meu de suflet. Și eu am copii și îmi doresc ca toți micuții din Ploiești să beneficieze de cele mai bune servicii medicale”, ne-a spus primarul Iulian Bădescu.

Noul Spital de Pediatrie din Ploiești va fi amenajat în fosta clădire OMV Petrom din centrul orașului, donată de societate municipalității.

http://www.phon.ro/primarul-badescu-semneaza-contractul-pentru-spitalul-de-pediatrie-este-proiectul-meu-de-suflet.html
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de Septembrie 9th 2014, 11:59 am
Primarul Bădescu a semnat un contract important pentru lucrările de anvergură din Ploiești

Primariul Ploieştiului, Iulian Badescu, a semnat un contract linie de credit pentru investitii pentru proiecte finantate din fonduri europene cu CEC Bank.

Contractul de credit prevede acordarea unei facilitati de credit pentru investitii – linie de credit – cu un plafon maxim de 79.000.000 lei (aproape 18 milioane de euro), pe o perioada de 180 de luni (15 ani).

Concret, municipalitatea va folosi aceasta linie de credit pentru co-finantarea lucrarilor de investitii de interes local finantate din fonduri europene, precum si pentru lucrarile necesare relocarii Spitalului de Pediatrie in cladirea OMV Petrom.

Pentru relocarea spitalului de pediatrie este necesara reconversia cladirii OMV Petrom intr-un spital modern pentru spitalizare continua si de o zi si dezvoltarea serviciului UPU, Ambulator si Imagistica prin extinderea cladirii existente.

http://www.phon.ro/primarul-badescu-a-semnat-un-contract-important-pentru-lucrarile-de-anvergura-din-ploiesti.html
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de Octombrie 11th 2014, 3:26 pm
M-am gândit să dezvolt acest topic, adăugând tema construirii parcării aferente spitalului. În legătură cu această construcție, știau de la bun început că se distruge și spațiul verde. Vai de noi...

Viitoarea parcare a Ploieştiului, extrem de controversată
Publicat pe 10 octombrie 2014

Viitoarea parcare supraterană a municipiului Ploieşti, care a început să se ridice în spatele Casei Sindicatelor, de pe strada Cuza Vodă, deja a trezit valuri de nemulţumiri. Pe lângă faptul că lucrările de şantier au nemulţumit locatarii din blocurile alăturate, problema principală o reprezintă viitoarea reconfigurare a zonei.

Termenul de execuţie a parcării supraterane este de 10 luni, numai că, locatarii din zonă au observat un lucru ciudat. Stâlpii parcării sunt montaţi pe mijlocul străzii Cuza Vodă, fapt care, spun oamenii, asta înseamnă reconfigurarea zonei. „Nouă nu ne-a spus nimeni când au venit să ne ceară semnături că parcarea nu se va face numai pe locul fostei parcări de la sindicate. Ce imagine o să am eu dimineaţă, când mă uit pe geam Nişte ziduri? Este grotest”, ne-a povestit un locatar din blocurile învecinate şantierului. Şi nu este singurul locuitor din zonă care se plânge de faptul că viitoarea parcare nu se realizează numai pe amplasamentul fostei parcări de la Sindicate. „Ce se va întâmpla? Vom mai putea circula în zonă? Cu siguranţă se va reduce trotuarul din faţa blocului. Când ne-am mutat aici am crezut că vom avea parte de o zonă liniştită. În ce oraş din ţările europene întâlnim aşa ceva. E bătaie de joc. În Franţa, în Anglia şi în alte ţări parcările sunt fie la periferia oraşului, pentru reducerea poluării, fie la subsolul supermarket-urilor”, ne-a explicat un alt cetăţean din zonă, care era ferm convins că toată zona verde din faţa blocurilor va fi afectată de lucrări. Proiectul iniţial al parcării prevedea că obiectivul va fi dotat cu lift, fapt care ar fi redus din spaţiul de desfăşurare al parcării.

http://www.observatorulph.ro/administratie/44858-viitoarea-parcare-a-ploiestiului-extrem-de-controversata
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de Octombrie 13th 2014, 10:34 am
Cum va arăta parcarea supraetajată de la Sindicate. Detalii tehnice, în premieră

Reprezentanţii firmei Baupartner Construct, cea care construieşte parcarea din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, explică în premieră cum va arăta construcţia la final şi oferă detalii tehnice care nu au fost cunoscute până acum.

Ceea ce ştiam este că, proiectul prevedea că parcarea de strada Cuza Vodă, din spatele Casei de Cultură a Casei Sindicatelor, parcarea va avea un regim de înălţime P+5-6 etaje decalate şi va fi amenajată pe o suprafaţă de 1.485 mp. La final, construcţia va dispune de 272 de locuri de parcare şi va deservi şi viitorul spital de pediatrie. Lucrările de construire a parcării de pe strada Cuza Vodă se vor desfăşura pe o perioadă de 10 luni. Valoarea lucrărilor se ridică la 8.619.770 lei fără TVA (1,9 milioane euro).

Mai multe locuri de parcare decât era stabilit iniţial

Potrivit constructorului, parterul va acomoda 44 de locuri de parcare, în timp ce etajele 1-5 câte 50 de locuri iar deasupra va exista o terasă circulabilă descoperită tot cu 50 de locuri de parcare. În total, vor exista 344 de locuri de parcare şi nu 272 cât erau precizate iniţial ( ori 72 dintre acestea vor fi rezervate personalului medical al viitorului spital de pediatrie).

Infrastructura este formată din fundaţii continue şi grinzi de fundare din beton armat turnate monolit. Suprastructura este din pereti structurali din beton armat, stâlpi, şi grinzi precomprimate prefabricate din beton armat. Elementele prefabricate sunt realizate în fabrica Baupartner Construct din Ariceştii Rahtivani (Prahova) şi transportate cu vehicule de capacitate mare şi agabaritice. La final, acestea sunt montate cu automacarele de mare tonaj. Fixarea elementelor prefabricate se realizează cu buloane speciale sau monolitizari, în functie de tipul elementului.

Cele 7 faze ale construcţiei

Faza 1 a construcţiei a presupus realizarea fundaţiei monolit. Faza a doua presupune montarea stâlpilor prefabricaţi; Faza 3 – montarea în paralel a elementelor prefabricate, grinzi, pereţi de diafragmă, elemente de planşeu de tip T, rampe şi predale; Faza 4- suprabetonare planşee prefabricate. Faza 5 – instalaţii; Faza 6 – finisaje; Faza 7 – montare utilaje şi echipamente

La final, faţada posterioară va fi închisă cu pereţi prefabricati, iar faţada principală va fi inchisă cu jaluzele metalice.

Parcarea va dispune de un lift cu o capacitate de 8 persoane.

Material realizat cu ajutorul inginerului Adrian Petrini, din cadrul societăţii Baupartner Construct.

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Sgpgn8

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente 2ivk5k3

http://www.jurnalulph.ro/administratie/13251-cum-va-arata-parcarea-supraetajata-de-la-sindicate-detalii-tehnice-in-premiera.html#sthash.bS7acIk8.dpbs
Ionut98
Ionut98
Moderator
Mesaje : 148
Data de inscriere : 03/08/2012
Varsta : 22
Localizare : Ploiesti

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de Martie 31st 2015, 11:14 am
Ploieştenii de pe Cuza Vodă vor cere în instanţă demolarea parcării supraetajate construită în mijlocul străzii
31 martie 2015, 10:32 de Dana Mihai

Parcarea din mojlocul străzii Cuza Vodă este motiv de nemulţumire pentru riverani.

Întâlnirea de mediere dintre locatarii care stau pe strada Cuza Vodă şi reprezentanţii Primăriei Ploieşti nu s-a încheiat cu un rezultat concret. Riveranii vor ca parcarea să fie demolată şi spun că vor merge cu cererea în instanţă Ploieştenii care locuiesc pe strada Cuza Vodă s-au întâlnit luni seară cu viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului, Iulian Teodorescu, la o discuţie privind funcţionarea noii parcări, precum şi pentru găsirea unei soluţii comune de trafic optim pentru zona respectivă. Rivernii au spus că, după construcţia parcării, au rămas fără lumină naturală, spaţii verzi, dar, mai ales, fără parcările laterale şi o bandă de circulaţie. Locatarii de pe Cuza Vodă au spus şi că, având în vedere că Spitalul de Pediatrie nu se mai amenajează în clădirea donată de OMV, un motiv invocate de municipalitate pentru realizarea parcării supraetajate, acesta nu mai are utilitate. Locatarii au aflat cu surpindere şi faptul că, potrivit primarului interimar al Ploieştiului, proiectul inişial, din 2010, prevedea o parcare şi mai lungă, cu doi metri faţă de cea de acum, dar această eroare a fost remediată în 2013. Iulian Teodorescu a mai spus că strada va fi declarată cu sens unic, astfel că spaţiile verzi nu vor fi afectate. Argumentele aduse de primarul interimar nu i-a convind pe locatari care sunt hotărâţi să meargă în instanţă cu cerea de demolare a parcării construită pe mijlocul străzii lor.

Sursa: adev.ro/nm2hol
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de August 28th 2015, 11:46 am
Ce drăguț...


Ploiştenii de pe Cuza Vodă nu vor putea beneficia de locuri gratuite în noua parcare
Scris de Alex Policala | Sursa: http://www.telegrama.ro/administratie/item/43747-ploistenii-de-pe-cuza-voda-nu-vor-putea-beneficia-de-locuri-gratuite-in-noua-parcare.html

Autorităţile locale au demarat procedura de dare în folosinţă a parcării cu 6 etaje de pe strada Cuza Vodă. Direcţia Patrimoniu trebuie să predea imobilul spre administrare SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL, iar aceasta să propună noile tarife ce vor fi practicate. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Ploieşti propunerea da tarif trebuie dezbătută de Consiliul Local care va adopta o hotărâre în acest sens.

Din păcate, pentru ploieştenii care locuiesc pe strada Cuza Vodă, autorităţile locale nu întrevăd nicio posibilitate de acordare a unor facilităţi precum parcarea gratuită în imobilul amintit. Singura concesie care s-ar putea produce este acordarea unei reduceri de 50 de bani pentru aceştia.

Aşa că după tot disconfortul şi scandalul provocat de construirea pe jumătate de stradă a acestui imobil, cetăţenii respectivi se vor vedea nevoiţi să „alerge“ cu maşinile prin jurul blocurilor în căutarea unui loc de parcare. Deşi primarul interimar a promis la dezbaterea publică tot felul de facilităţi, acestea s-au risipit ca un fum după câteva luni.

În plus, după cum se mai discută prin sediul primăriei, autorităţile se gândesc şi la concesionarea clădirii unui operator privat care îşi va fixa singur tarifele şi care în mod sigur nu va acorda nicio concesie locatarilor.
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de August 28th 2015, 2:06 pm
Și legat de gluma numită „spital”:

SPITALUL COPIILOR, CEA MAI MARE SI MAI DUREROASA MINCIUNA ELECTORALA DIN ISTORIA PLOIESTIULUI
Publicat pe 27 august 2015 de Mihai Popescu | Susa: ObservatorulPh

Senatorul PNL, Andrei Volosevici, a reacţionat pe pagina sa de Facebook la abandonarea de către Primăria Ploieşti a proiectului de relocare a spitalului de pediatrie în sediul OMV Petrom. Senatorul PNL, Andrei Volosevici, a reacţionat pe pagina sa de Facebook la abandonarea de către Primăria Ploieşti a proiectului de relocare a spitalului de pediatrie în sediul OMV Petrom. "In anul 2012 am crezut ca cea mai mare minciuna electorala este pensia municipala. Citind ordinea de zi a sedintei Consiliului Local de luni si declaratiile din presa ale autoritatilor locale, am constatat ca acum asistam la incheierea totala a “maretului” Proiect de Relocare a Spitalului de Pediatrie din Ploiesti in cladirea OMV, proiect asumat de cei care administreaza orasul din anul 2012. S-a terminat cu ONG-ul, cu concertele caritabile al caror rezultat real a fost sa asigure salariul UNEI SECRETARE, s-a dat jos carpa de pe cladirea OMV si a ramas doar un gust amar in legatura cu ce a insemnat de fapt, din punctul meu de vedere, cea mai mare si mai dureroasa minciuna electorala din istoria Ploiestiului".
BogdanPetrini
BogdanPetrini
Co-Administrator
Mesaje : 341
Data de inscriere : 13/09/2013
Varsta : 23
Localizare : Ploiesti, PH, RO

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

la data de August 31st 2015, 9:42 am
Din articolul de mai jos înțeleg că vor mai dura 2luni cel puțin până când circulația troleelor revine la normal.

Configurarea străzii de pe Cuza Vodă va veni la pachet şi cu devierea reţelelor pe acest tronson, pentru iluminatul public şi pentru circulaţia troleibuzelor. Municipiul Ploiesti organizează achiziţie publică pentru Studiu de Fezabilitate , Proiect Tehnic si Detalii de Executie, privind amplasarea a trei stâlpi de iluminat public şi sustinere cale de rulare troleibuz pe un tronson al strazii Cuza Voda situat între străzile Vlad Ţepeş şi Vasile Lupu. Valoarea estimată pentru prestarea serviciilor este de 10.000 lei (fără TVA). Durata estimată a contractului de servicii este de 45 zile. Ofertele se vor depune în plic închis la Registratura Primăriei municipiului Ploieşti, Bulevardul Republicii nr.2, intrarea C, până la data de 01.09.2015 ora 10.00.      

Sursa: http://www.observatorulph.ro/administratie/56698-ultima-decizie-a-primariei-ploiesti-cu-privire-la-strada-cuza-voda
Continut sponsorizat

Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente Empty Re: Construirea Spitalului de Pediatrie ( 2014 - 2015 ) și a parcării aferente

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum