TransPloiesti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 995
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Reconstrucţia Podului de Lemn Empty Reconstrucţia Podului de Lemn

Iulie 24th 2014, 8:58 pm
Consiliul Local a aprobat contractarea unui credit de 5 milioane de euro pentru reconstrucţia Podului de Lemn

Consiliul Local Ploieşti a aprobat contractarea unui credit furnizor în valoare de 28.211.420 lei (5 milioane de euro) pentru reconstrucţia unui pasaj rutier suprateran în locul „Podului de Lemn“, care face legătura între străzile Depoului şi Marin Mehedinţeanu. Creditul este prevăzut pe o perioadă de 4 ani (1 oct. 2014 – 30 sept. 2018). De asemenea legislativul local a aprobat implicit împuternicirea primarului Ploieştiului de a semna contractul de finanţare.

Hotărârea a trecut cu 21 de voturi şi o abţinere.

Vestitul Pod de Lemn, peste reţeaua de căi ferate, face legătura între străzile Depoului şi Marin Mehedinţeanu şi a fost închis circulaţiei în noiembrie 2011, din cauza stării avansate de degradare. Podul de Lemn a fost construit în 1930 şi are o lungime de 90 de metri şi o lăţime carosabilă de 4,5 metri, total insuficient circulaţiei în condiţii normale.

Consilierii locali au optat în urmă cu cinci luni pentru varianta care prevede realizarea unui pasaj metalic cu suprastructură compusă din grinzi cu zăbrele cale jos care ar costa 28,2 milioane lei şi care ar putea fi construit într-un an. Este prevăzută o deschidere a pasajului de 70 de metri. Lăţimea carosabilă este prevăzută la două benzi de circulaţie.

Proiectul tehnic presupune realizarea lucrărilor cu închiderea circulaţiei feroviare consecutiv pe liniile afectate, pe durata montării subansamblelor suprastructurii şi devierea temporară a acesteia.

Reconstrucţia Podului de Lemn 29cuxya

http://www.jurnalulph.ro/administratie/10901-consiliul-local-a-aprobat-contractarea-unui-credit-de-5-milioane-de-euro-pentru-reconstructia-podului-de-lemn.html#sthash.oJ8zDM6g.dpbs
RobertCodescu
RobertCodescu
Mesaje : 42
Data de inscriere : 28/04/2016
Varsta : 49
Localizare : Ploieşti
http://www.cartileploiestiului.wordpress.com

Reconstrucţia Podului de Lemn Empty Re: Reconstrucţia Podului de Lemn

Ianuarie 3rd 2019, 1:21 pm
Vrăjeală ieftină Reconstrucţia Podului de Lemn 1f6b4
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum