TransPloiesti
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Construirea Parcului Municipal Vest Empty Construirea Parcului Municipal Vest

la data de August 21st 2014, 1:17 pm
CEL MAI MARE PARC DIN PLOIEȘTI

Ploieștenii vor avea din 2015 un nou loc de relaxare. Dacă acum ei trebuie să se mulțumească doar cu parcurile mici din oraș sau cel mult cu Parcul Constantin Stere din Bucov, la finalul anului 2015 ei se vor putea relaxa într-un parc de milioane.
În primăvara anului viitor vor fi demarate lucrările la Parcul Municipal Vest, iar edilul orașului, Iulian Bădescu promite o adevarată oază de relaxare.
“Este o lucrare de aproape 20 de milioane de euro. Va fi un parc cu lac, cu alei, cu locuri de relaxare. Va fi unul mai sofisticat ca Bucovul pentru că Bucov este mai mult un cadru natural în care noi am intervenit, dar aici practice va fi un parc artificial cu vegetație mică la început. Probabil că după un an vom avea și o vegetație mai luxuriantp, mai bogatp, mai stufoasă, însă va fi ceva făcut pe un camp. Și asta înseamnă lac artifical, o oază de relaxare” a declarat primarul municipiului într-o emisiune tv.
Terenul pe care se va realiza investiţia are o suprafaţă de 13.569 mp şi se află în zona de Vest a municipiului, între Centura de Vest şi Gara de Vest.

http://www.phon.ro/cel-mai-mare-parc-din-ploiesti-lac-artificial-imagini-in-exclusivitate.html


Construirea Parcului Municipal Vest 14xl0zs

Construirea Parcului Municipal Vest 2eatkwg

Construirea Parcului Municipal Vest V5y24k

Construirea Parcului Municipal Vest Ivj2ax

Construirea Parcului Municipal Vest 2h7opar

Construirea Parcului Municipal Vest Oziux
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Construirea Parcului Municipal Vest Empty Re: Construirea Parcului Municipal Vest

la data de August 21st 2014, 1:18 pm
Primarul Bădescu a semnat un contract de peste 49 de milioane de lei VIDEO

Primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, a semnat joi contractul pentru execuția lucrărilor la Parcul Municipal Vest. Valoarea lucrărilor este una foarte importantă, de peste 49 de milioane de lei, fără TVA, majoritatea fonduri europene, acestea urmând a fi realizate de asocierea dintre SC Contrucții Erbașu SA, SC Pepiniera De Val D’Yerres Deux SRL – SC Drufec Cons CF SRL.

Parcul, care va fi situat între Centura de Vest și Gara de Vest, va fi amenajat pe o suprafață de peste 541.000 mp și va avea un lac artificial de 1,2 hectare, locuri picnic, trei fântâni arteziene, o moară de apă cu scrânciob, patinoar, cinci locuri de joacă pentru copii, o zonă pentru căsătorii, 12 terenuri de sport și multe alte spații pentru recreere.http://www.phon.ro/primarul-badescu-a-semnat-un-contract-de-peste-49-de-milioane-de-lei-video.html
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Construirea Parcului Municipal Vest Empty Re: Construirea Parcului Municipal Vest

la data de Noiembrie 10th 2014, 4:17 pm
Foto: Stadiul lucrărilor la Parcul Municipal Vest

Primele schimbări sunt vizibile în viitorul parc al Ploieştiului, mai ales că lucrările au demarat în luna septembrie. O suprafaţă de 54 de hectare cuprinsă între calea ferată şi Centura de Vest a Ploieştiului a început să fie amenajată în ceea ce se doreşte a fi cel mai mare parc al oraşului.

Contractul în valoare de 49.370.346 lei, fără TVA (11,2 milioane de euro) prevede realizarea ,până la 31 decembrie 2015, de amenajări peisagistice cu tematici de sezon (zona verde 446.363 mp), un lac artificial (suprafaţa 1,2 ha şi adâncime maximă de 1,5 m), locuri de odihnă, contemplare şi picnic (4,1 ha) pe aleile circulare, trei fântâni arteziene, seră închisă 1067 mp. Elemente decorative: Moară de apă cu scrânciob – 170 mp, sondă suport pentru aranjamente florale şi panouri media cu înălţime de 7.70 m, stâncărie artificială amplasată la intersecţia aleilor, în vecinătatea fântânii cu jeturi. Amenajări pentru activităţi recreative şi culturale: Patinoar – suprafaţa de 30x60m cu dublu rol: iarna patinoar şi vara ring de role. Locuri amenajate pentru jocuri de şah sau table, în aer liber sau în module tip 5 locuri de joacă pentru copii, în ronduri cu diametrul de 25 m. Platforme pentru acrobaţii biciclete şi role pentru adolescenţi şi adulţi. Scenă pe o suprafaţă de circa 3600 mp. Foişor pentru fanfară. Zona pentru căsătorii – un rond cu diametrul de 25 m. Amenajări pentru activităţi sportive: terenuri de sport: 4 terenuri de tenis de câmp – 660 mp, 3 terenuri de baschet – 600 mp, 3 terenuri de handbal / minifotbal – 1.125 mp, 2 terenuri de tenis la perete – 330 mp, piste de ciclism – 10.554 mp etc.

În acest moment peste 100 de muncitori au început realizarea drumurilor de acces şi ridicarea clădirii administrative, apoi se va trece la montarea de instalaţii sanitare şi electrice şi ce se mai poate realiza în anotimpul rece. Drumurile au fost realizate în proporţie de 60% şi au fost montate 6 km de borduri. Potrivit reprezentanţilor constructorului, în funcţie de condiţiile meteo se va turna pe aceste alei un strat de 10 cm de beton, apoi se va asfalta. Săpăturile pentru lacul artificial, care se va întinde pe o suprafaţă de 1,2 ha, au fost aproape finalizate. Lucrările sunt supervizate de către firma Irimat Cons.

La nivelul întregii lucrări, au fost realizat un procent de 8% după primele două luni de lucru. Proiectul nu impune dificultăţi tehnice foarte mari, deoarece se lucrează mai mult pe orizontală, ci un volum mare de muncă, dată fiind suprafaţa generoasă de lucru.

http://www.jurnalulph.ro/administratie/14296-foto-stadiul-lucrarilor-la-parcul-municipal-vest.html#sthash.4gdZlhWg.dpbs

Construirea Parcului Municipal Vest Ori890

Construirea Parcului Municipal Vest 5vyyr4

Construirea Parcului Municipal Vest 289hg0y

Construirea Parcului Municipal Vest 9ru62g
Ionut98
Ionut98
Moderator
Mesaje : 148
Data de inscriere : 03/08/2012
Varsta : 22
Localizare : Ploiesti

Construirea Parcului Municipal Vest Empty Re: Construirea Parcului Municipal Vest

la data de Martie 31st 2015, 11:11 am
În ce stadiu sunt lucrările de la Parcul Municipal Vest VIDEO

Stadiul lucrărilor la Parcul Municipal Vest a fost analizat luni în cadrul unei întâlniri la care au participat reprezentanți ai administrației publice locale, ai constructorului, proiectantul și consilieri locali.

Conform consilierului personal al primarului interimar Iulian Teodorescu, Andrei Țurcanu, până în acest moment, lucrările la parc au fost efectuate în proporție de 30% și sunt în grafic.

Reamintim faptul că, întins pe 58 de hectare, parcul va avea un pavilion expoziţional, zone de odihnă şi relaxare, trei spaţii de joacă pentru copii cu vârste între 2 şi 6 ani şi trei spaţii pentru copii de 6-12 ani, terenuri sportive, o moară de apă şi un lac de agrement.

Lucrările prevăd şi amenajarea unor parcări, piste de biciclete, alei carosabile şi pietonale, fântâni arteziene, terenuri de fotbal, baschet, tenis, volei, piste de role, skate şi carting, patinoar dar şi o staţie de epurare proprie.

VIDEO:

Sursa: http://www.phon.ro/stadiul-lucrarilor-la-parcul-municipal-vest.html
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Construirea Parcului Municipal Vest Empty Re: Construirea Parcului Municipal Vest

la data de Martie 12th 2016, 9:38 pm
Parcul Municipal Ploieşti Vest finalizat la sfârşitul lunii martie
12 martie 2016

Parcul Muncipal Vest va fi finalizat cel târziu pe data de 31 martie. În perioada 1- 15 aprilie 2016 va avea loc recepţia lucrărilor, iar dupa această dată ploieştenii vor putea veni să se plimbe în cel mai nou parc al Ploieştiului.

Cristian Ganea, primarul intrimar al Ploieştiului, a discutat cu reprezentanţii firmei Erbaşu şi le-a solicitat accelerarea lucrărilor. Ambele părţi au decis că lucrările vor fi gata pe 31 martie.

Parcul Municipal Vest este o investitţie făcută cu ajutorul fondurilor europene. Contractul în valoare de 49.370.346 lei, fără TVA (11,2 milioane de euro) prevede realizarea de amenajări peisagistice cu tematici de sezon (zona verde 446.363 mp), un lac artificial (suprafaţa 1,2 ha şi adâncime maximă de 1,5 m), locuri de odihnă, contemplare şi picnic (4,1 ha) pe aleile circulare, trei fântâni arteziene, seră închisă 1067 mp.

Elemente decorative: "Moară de apă cu scrânciob – 170 mp, sondă suport pentru aranjamente florale şi panouri media cu înălţime de 7.70 m, stâncărie artificială amplasată la intersecţia aleilor, în vecinătatea fântânii cu jeturi. Amenajări pentru activităţi recreative şi culturale: Patinoar – suprafaţa de 30x60m cu dublu rol: iarna patinoar şi vara ring de role. Locuri amenajate pentru jocuri de şah sau table, în aer liber sau în module tip 5 locuri de joacă pentru copii, în ronduri cu diametrul de 25 m. Platforme pentru acrobaţii biciclete şi role pentru adolescenţi şi adulţi. Scenă pe o suprafaţă de circa 3600 mp. Foişor pentru fanfară. Zona pentru căsătorii – un rond cu diametrul de 25 m. Amenajări pentru activităţi sportive: terenuri de sport: 4 terenuri de tenis de câmp – 660 mp, 3 terenuri de baschet – 600 mp, 3 terenuri de handbal / minifotbal – 1.125 mp, 2 terenuri de tenis la perete – 330 mp, piste de ciclism – 10.554 mp etc. "

Sursa: http://jurnalulph.ro/administratie/26763-parcul-municipal-ploiesti-vest-finalizat-la-sfarsitul-lunii-martie.html
avatar
dan_s
Mesaje : 3
Data de inscriere : 05/03/2016

Construirea Parcului Municipal Vest Empty Se deschide Parcul Municipal Vest. Ce oferă ploieștenilor

la data de Mai 27th 2016, 4:50 pm
Sâmbătă, 28 mai a.c., începând cu ora 10.30, ploieștenii sunt așteptați să se plimbe pe aleile Parcului Municipal Vest, amenajat între Gara de Vest și Centura Ploieștiului.
Comunicatul Primăriei Ploiești

Proiectul a avut ca obiectiv general creșterea calității vieții locuitorilor din Polul de Creștere Ploiești-Prahova, care corespunde obiectivului Domeniului major de intervenție 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbana. Obiectivul general a fost atins prin realizarea următoarelor obiective specifice:

Creșterea suprafeței de spațiu verde pe cap de locuitor – spatiile verzi prevăzute în parc vor ocupa 29,83 ha.

Crearea unor spații publice pentru recreere și relaxare. Pentru atingerea acestui obiectiv specific s-au realizat: piste de ciclism, alei pietonale, mese de șah, patinoar, ring de role, fântâni arteziene, seră închisă, locuri pentru picnic, locuri de odihnă și contemplare.

Crearea unor spații publice pentru desfășurarea de activități sportive pentru populație – implementarea proiectului a crescut suprafața activităților sportive cu 3,61ha. Pentru atingerea acestui obiectiv specific s-au realizat: locuri de joacă, piste speciale pentru acrobații cu bicicletele și rolele, terenuri de handbal, tenis, baschet.

Totodată, vizitatorii Parcului Municipal Ploiești Vest vor găsi aici locuri de odihnă și pentru picnic cu o suprafață totală de 4,1 ha, un lac artificial cu o suprafață de 1,2 ha și o adâncime maximă de 1,5 metri, o seră cu plante exotice, o moară de apă,  precum și trei fântâni arteziene, respectiv Fântâna Anotimpurilor, Fântâna Cascada și Fântâna Ochi.

Împătimiții sporturilor, precum și iubitorii de cultură și activități recreative, vor avea la dispoziție  aici patru terenuri de tenis de câmp, cu o suprafață de 66 mp, trei terenuri de baschet, cu o suprafață totală de 600 mp, trei terenuri de handbal/minifotbal, cu o suprafață totală de 1.125 mp, două terenuri de tenis la perete, cu o suprafață totală de 33 mp și piste de ciclism.

Rămânând în sfera activităților recreative și culturale, amintim aici alte amenajări din Parcul Municipal Ploiești Vest, precum patinoarul cu o suprafață de 1.800 mp (30 x 60 mp), care, vara, va fi utilizat ca ring de role; mese pentru jocuri de șah sau table, amplasate  în aer liber sau module tip; locuri de joacă pentru copii, amplasate în ronduri cu diametrul de 25 m; platforme pentru acrobații pe biciclete și role; scenă pentru spectacole în aer liber, foișor pentru concerte de fanfară și zonă pentru oficierea căsătoriilor, amplasată pe un rond cu diametrul de 25 m.

De asemenea, Parcul Municipal Ploiești Vest dispune de alei carosabile și parcări auto, respectiv 45 de zone, cu o capacitate totală de 380 de locuri.

Construirea Parcului Municipal Vest Parc3
Construirea Parcului Municipal Vest Parc2
Sursa:http://www.observatorulph.ro/administratie/66353-se-deschide-parcul-municipal-vest-ce-ofera-ploiestenilor
Continut sponsorizat

Construirea Parcului Municipal Vest Empty Re: Construirea Parcului Municipal Vest

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum