TransPloiesti
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
Emanuel Calin
Emanuel Calin
Mesaje : 3
Data de inscriere : 01/04/2014
Localizare : Ploiesti
http://www.mihaibravu.ucoz.net

Autobuzul Self-Suporting Empty Autobuzul Self-Suporting

la data de Decembrie 23rd 2015, 10:28 pm
Salut, am de mai  mult timp în minte acest tip de proiect, care încă nu am avut timp să îl postez pe forum. Iată că a venit şi ziua când să fac acest lucru.
Îmi dau seama că numai peste câteva zile, ploieştenii se vor reîntroare la vechiul abonament, sau bilet TCE, care nu este tocmai o bucurie mai ales pentru cei mai săraci care chiar şi 2 lei contează.  E drept, noi ploieştenii cu salariu sub 3000 Ron am avut aproape 2 ani de gratuitate. Acum e timpul să ne întoarcem la titlu de călătorie.

Totuşi m-am gândit că ar fi fain dacă am reuşi să îmbinăm utilul cu plăcutul, şi marketingul cu non-profitul, la care cred eu că dacă am mai adăuga şi ceva educaţie pentru sănătate ar ieşii ceva frumos. Ştiu că sună ciudat. Dar am să vă explic imediat despre ce este vorba.

M-am gândit că dacă într-un autobuz am avea un mic bufet unde să se vândă cornuri, covrigi, biscuiti, senvişuri etc, am scoate ceva pentru acoperirea chelturielilor de transport. Pe lângă aceasta în loc de compostoarele de bilete, aş aşeza nişte puşculiţe, în care  fiecare călător poate contribui discret cu o suma pe care o consideră el de cuviinţa pentru transportul în comun. Astfel am încuraja donaţiile. Aceste cutii vor trebuii supravegheate şi golite de administratia serviciului de transport la fiecare capăt de linie pentru a nu exista riscul vandalizării lor.

Un televizor în fata autobuzului pe care să se afiseze staţiile următoare intercalate cu imagini din natură, reclame culturare, publicitate locală etc, ar combina meloterapia si videoterapia cu o alta formă de finanţare pentru societate (sporurile publicitare) Din câte ştiu există aşa ceva în Bucureşti.

Şi nu în ultimul rând, exitenţa în spatele fiecărui scăunel a câtorva pliante de sănătate, sau reviste (pot fi şi numere mai vechii, dar care au informatii actuale).Toate acestea împletite cu zâmbetulul frumos al unuia  sau mai multor tineri voluntari, îmbrăcaţi frumos , care sa îi întrebe pe bătrâni ce mai fac, cum stau cu sănătatea , să îi ajute să urce şi să coboare din autobuz.

M-aş bucura dacă, şi voi aţi împărtăşi un asemenea proiect, şi sper că după sărbători poate vom reuşi să facem măcar ceva din cele de mai sus. În măsura în care această iniţiativă va fi salutată şi de cei de la TCE.

Cu stimă !
Emanuel Călin
calinemanuel91@yahoo.com
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum