TransPloiesti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
BogdanPetrini
BogdanPetrini
Co-Administrator
Mesaje : 341
Data de inscriere : 13/09/2013
Varsta : 24
Localizare : Ploiesti, PH, RO

Troleibuze: Știri. Noutăți. Discuții Empty Troleibuze: Știri. Noutăți. Discuții

Martie 30th 2019, 12:44 am
Achiziții troleibuze
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 995
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Troleibuze: Știri. Noutăți. Discuții Empty Achiziționarea de 20 troleibuze normale de cca.12m destinate transportului public urban de călători pentru Municipiul Ploiești

Martie 30th 2019, 9:52 am
Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a publicat pe SICAP licitatia pentru 40 de troleibuze noi de 12m, din care 20 sunt pentru Ploiesti impartite astfel :
Rută 202 Număr de vehicule: 9
Rută 44 Număr de vehicule: 11

Condiții tehnice eliminatorii

Troleibuzele trebuie să îndeplinească condiții speciale de fiabilitate, securitate, confort, protecție ambientală la nivelul normelor europene actuale și trebuie să asigure o fiabilitate ridicată, o mentenanță scăzută și accesibilitate ușoară la agregate, conform condițiilor specifice de exploatare din orașe.

Specificațiile operaționale ale troleibuzelor vor fi următoarele:
• Durata de funcționare: minim 15 ani;
• Durata de utilizare fără reparație generală: minim 8 ani;

Numărul ușilor de acces pentru călători trebuie să fie de minim 3, situate pe partea dreaptă a troleibuzelor, cu câte 2 foi de uși fiecare, cu funcționare automată și lățime pentru fiecare ușă de minim 1.200 mm.

Scaunele pentru călători, vor fi singulare și nu de tip banchetă și vor fi realizate din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic, vopsea înglobată, proprietăți antigraffiti, antivandalism cu tapițeria rezistentă la uzură și murdărie, uşor lavabilă.

Podeaua troleibuzelor va fi realizată în varianta coborâtă. Nu se admit trepte pe toată suprafața disponibilă pentru călătorii aflați în picioare.
Troleibuzele vor fi prevăzute la ușa a II-a cu o rampă pentru facilitarea accesului persoanelor care se deplasează cu cărucior rulant sau cărucior pentru copii.

Ansamblul de captare a curentului trebuie să fie dotat cu sistem de retragere automată a captatorilor când aceștia se desprind de rețeaua de contact sau au o poziție de funcționare incorectă. Retragerea captatorilor trebuie să poată fi făcută manual și de către conducătorul de troleibuz prin acționarea mecanică a sistemului de trăgătoare automate.

Troleibuzele vor fi prevăzute cu o instalație de supraveghere video la interior și la exterior. Sistemul va cuprinde un număr de minim şapte camere digitale color, cu înregistrare audio, de înaltă rezoluție, tip dom, cu carcasă antivandalism .

Troleibuzele vor fi echipate de către producător cu un sistem pentru internet gratuit Wi-Fi, pentru călători, fiind echipate cu router Wi-Fi separate pentru furnizare de servicii de internet gratuit călătorilor. Cartelele de date vor fi furnizate de utilizator.
Troleibuzele vor fi echipate de către producător cu o instalație electrică de alimentare cu tensiune continuă și stabilizată de +5 V, cu conectori (prize) de tip port USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice ale pasagerilor.

Atribuirea

I. Componenta financiară (maxim 80 puncte – 80%)
Preţul global va avea o pondere de 80%, valoarea putând varia, autoritatea contractantă fiind interesată să obţină un preţ cât mai avantajos, ţinând cont în mod special de numărul mare de troleibuze ce fac obiectul achiziţiei.

II. Componenta tehnică (maxim 20 puncte – 20%)
Număr suplimentar călători transportaţi (maxim 10 puncte – 10%)
Număr suplimentar călători transportaţi în picioare – maxim 3,5 p – 3,5%
Număr suplimentar călători transportaţi pe scaune – maxim 3,5 p – 3,5%
Factor: Perioada de garanţie extinsă (maxim 6 puncte – 6%)
Factor: Consumul de energie electrică pentru tracțiune – maxim 7 puncte – 7%

Pret pe bucata: 420.000 de euro fara TVA.

Sursa : https://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100052926
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 995
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Troleibuze: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Troleibuze: Știri. Noutăți. Discuții

Ianuarie 17th 2021, 6:12 pm
Când vor ajunge primele trolee noi la Ploiești. Anunțul primarului Andrei Volosevici

Primăria Ploiești urmează să achiziționeze 20 de tramvaie, 20 de trolee și 9 autobuze electrice. Proiectul a fost demarat încă din mandatul trecut și ar putea să se se concretizeze, cel puțin la capitolul trolee noi, în perioada aprilie – iulie 2021.


În mandatul trecut, în 2020, Primăria Ploiești anunța posibilitatea ca la Ploiești să ajungă 20 de troleibuze noi Solaris. Acestea au o capacitate de transport de minim 70 pasageri, din care 30 de locuri pe scaun.

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a precizat, în timpul ședinței Consiliului Local, că noile trolee ar urma să ajungă la Ploiești în intervalul aprilie – iulie 2021.

„Vă pot informa de asemenea că am reușit, este și meritul Dvs, al celor din Consiliul Local anterior, și informația este că, la nivelul, materialului rulant, troleele acestea vor fi achiziționate și aduse undeva între aprilie – iulie 2021… Probabil vom beneficia foarte rapid de lucrul ăsta”, a anunțat Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploiești.
La această oră, la nivelul municipiului sunt funcționale 16 trolee. Dacă proiectul de achiziție se va finaliza, conducerea TCE Ploiești a anunțat că din acest total numai șase vor rămâne în funcțiune.

„Primul lot de trolee ar urma să sosească la Ploiești, după toate estimările, în luna aprilie. Bineînțeles, achiziția de mijloace noi de transport reprezintă nu doar un grad ridicat de confort pentru călători, ci și o economie pentru societatea de transport, la capitolul cheltuieli cu piesele de schimb. În prezent, noi aveam funcționale 16 trolee, din care vom mai păstra 6, restul urmând să fie casate după ce noile trolee vor ajunge la Ploiești”, a precizat Nicolae Alexandri, directorul TCE Ploiești.

Sursa : https://www.observatorulph.ro/administratie/2592783-cand-vor-ajunge-primele-trolee-noi-la-ploiesti-anuntul-primarului-andrei-volosevici?fbclid=IwAR2F0UizyQTFKVRJRg20d_5X1ZAVY817cXbyGOzzB-0eozvL-DT62MVvloI
Continut sponsorizat

Troleibuze: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Troleibuze: Știri. Noutăți. Discuții

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum